Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
jasno kao dan

Tvorac rukometnog čuda pokazao 'masterplan': Evo kako je Njemačka postala prvak

Izbornik njemačke rukometne reprezentacije javno je pokazao svoj plan za osvajanje naslova prvaka Europe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najpopularniji Islanđanin u Njemačkoj je Dagur Sigurdsson, izbornik rukometne reprezentacije koja je senzacionalno pokorila Europu. Islandski stručnjak odveo je mladu njemačku momčad do naslova kojeg nitko niti u najluđim snovima nije očekivao.

Uspjeli su Nijemci plasmanom u finale, a potom i pobjedom protiv Španjolske u finalu, zasjeniti i hrvatsko 'čudo Krakowu', kako volimo zvati pobjedu protiv Poljske. No, na kraju EP-a je čudom u Krakowu proglašen njemački naslov.

Nijemci su uoči i tijekom prvenstva bili 'osakaćeni' brojnim ozljedama ponajboljih igrača, no usprkos svemu popeli su se na tron. Igrom slučaja je na gol stao Andreas Wolff koji je uništio Furiju s čak 16 obrana i na kraju zasluženo ponio naslov najboljeg vratara prvenstva.

No, Dagur Sigurdsson je najveći heroj koji je nakon finala završio na rukama svojih igrača. On je pak nekoliko dana kasnije na svom Twitteru profilu objavio svoj 'master plan', taktičku analizu stavljenu na papir. Obični 'smrtnici' neće je shvatiti, a Sigurdsson se pritom našalio hashtagom #keepitsimple (neka bude jednostavno).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider