Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Svega 100 slučajeva u povijesti

Crni dan za Australiju: Dva dana nakon udarca preminuo Phillip Hughes

Dva dana nakon što je lopta pogodila Phillipa Hughesa (25) u glavu svijet kriketa doživio je najmračniji dan svoje povijesti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sjajni australski igrač kriketa preminuo je u bolnici St. Vincent's u Sydneyju nakon što ga je u utorak loptom (koja teži oko 160 grama) u stražnji dio glave pogodio izbacivač Sean Abbott. Hughes se nekoliko sekundi nakon udarca srušio na travu, te više nije povratio svijest.

"Nažalost, dužnost mi je obavijestiti vas da je Phillip Hughes preminuo. Nakon što je zadobio udarac i izgubio svijest više se nije budio. Nije otišao u bolovima, a uz njega su u tom trenutku bili prijatelji i obitelj", rekao je između ostalog australski doktor Peter Brukner.

Kapetan australske reprezentacije Michael Clarke obratio se javnosti u suzama nedugo nakon tragičnog događaja.

"Shrvani smo gubitkom našeg sina i voljenog brata. Kriket je bio Phillipov život i mi smo kao njegova obitelj dijelili tu ljubav prema našem sportu. Hvala svima u bolnici i medicinskom osoblju koje se našlo na stadionu u trenutku nesreće što su učinili sve da ga spase. Naše su misli sada uz njegovu obitelj. Volimo te...", rekao je u suzama, pognute glave i drhtavnim glasom kapetan Clarke.

Doktor je objasnio da je Hughes zadobio vrlo rijetku i bizarnu ozljedu, koja je dosada zabilježena tek oko 100 puta u povijesti medicine.

"Arterija koja ide iz vrata u mozak stisnula se uslijed udarca loptom, što je prouzrokovalo obilno krvarenje mozga".

Uz Hughesa je u bolnici bio i izbacivač Abbott, koji je shrvan i u suzama napustio bolnicu nakon što je saznao za tragičnu vijest.

Hughes je bio ponajbolji igrač svoje generacije. Kao 20-godišnjak je ponio nagradu za najboljeg mladog kriketaša, iste je godine (2009.) proglašen najboljim igračem (Sheffield Shield), dok je prošle godine izabran za najboljeg domaćeg igrača lige.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider