Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NHL liga

Columbus iznenadio Vancouver, Washington razbio Floridu

U noći s četvrtka na petak odigrano je 11 utakmica najjače hokejske lige svijeta (NHL). Aktulni prvaci Los Angeles Kingsi upisali su domaći poraz od Dallasa, čime su prekinuli pobjednički niz od šest utakmica...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jaromir Jagr bio je dvostruki strijelac u pobjedi Dallas Starsa, čime je stigao do 674. gola u svojoj NHL karijeri! Trenutno je 10. na listi najboljih strijelaca svih vremena, a ovo mu je bila treća uzastopna utakmica u kojoj je postigao barem jedan pogodak.

Recimo i da su momčadi u posljednju trećinu ušle u potpunosti izjednačene (2-2), no nakon malo više od pet minuta igre Brenden Morrow zabio je za drugo vodstvo Dallasa te večeri, koje do kraja nije ispuštao.

Ponajlošija momčad lige Columbus iznenadila je na svome ledu trećeplasiranu momčad Zapadne konferencije, Vancouver Canucks, pobjedom 2-1 nakon produžetka. Columbus je pogotkom Matta Calverta pobjegao s posljednjeg mjesta cjelokupne ljestvice NHL lige, koje je od noćas prepustio Floridi.

Tyler Seguin predvodio je Boston Bruinse do 4-2 pobjede nad Toronto Maple Leafsima dvama pogocima i jednom asistencijom. Boston je pobjedom ujedno pobjegao Torontu na tri boda u poretku momčadi Sjeverno-istočne divizije, te je sada, uz čak tri utakmice manje, udaljen svega bod od prvoplasirane momčadi Montreala.

Veliki preokret kreirali su hokejaši Pittsburgha, koji su na gostovanju kod Philadelphije nakon prve trećine zaostajali tri pogotka (4-1), a na kraju ipak slavili 5-4! Chris Kunitz upisao je dva pogotka u redovima pobjedničke momčadi, koja si je dodatno učvrstila vodstvo u diviziju Atlantic.

Spomenimo i za kraj pobjedu Washingtona nad spomenutom najlošijom momčadi lige, Floridom, 7-1! Utakmice je, zanimljivo, bila praktički riješena nakon malo više od osam minuta igre kada su domaći Capitalsi imali 4-0! Aleks Ovečkin i Wojtek Wolski upisali su po pogodak i dvije asistencije u visokoj pobjedi Capitalsa, koji su i dalje prilično udaljeni od osmog mjesta Istočne konferencije (pet bodova). (TS)

NHL liga, četvrtak:

NY Islanders - NY Rangers 1-2, produžetak

Washington - Florida 7-1

Carolina - Montreal 2-4

Boston - Toronto 4-2

New Jersey - Buffalo 3-2, penali

Columbus - Vancouver 2-1, produžetak

Philadelphia - Pittsburgh 4-5

Detroit - Edmonton 3-0

Tampa Bay - Winnipeg 1-2

Phoenix - St. Louis 3-6

Los Angeles - Dallas 2-5

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider