Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Gubili su 3-1

Chicago u finalu Zapada: Čudesan preokret Blackhawksa!

Chicago Blackhawksi slavili su s 2-1 u odlučujućoj sedmoj utakmici polufinalne serije protiv Detroita...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hokejaši Chicago Blackhawksa drugi su finalisti Zapadne konferencije NHL lige. Najbolja momčad regularnog dijela sezone u svom je United Centeru s 2-1 nakon produžetka savladala Detroit u odlučujućoj sedmoj utakmici polufinalne serije.

Zaostajao je Chicago 3-1 u seriji protiv Detroita, ali je potom vezao tri uzastopne pobjede, od kojih je ova posljednja, odlučujuća, ostvarena golom Brenta Seabrooka u četvrtoj minuti dodanog vremena. Postali su Blackhawksi tako 25. momčad u NHL povijesti koja je dobila seriju nakon zaostatka od 3-1.

Tek su po drugi put u NHL povijesti četiri preostale momčadi koje će se boriti za naslov ujedno i četiri posljednje koje su podigle pehar pobjednika Stanley Cupa. Chicago je naslov osvojio 2010. godine, a u finalu Zapada će sada igrati protiv branitelja naslova Los Angeles Kingsa.

U regularnom dijelu susreta Chicago je poveo golom Patricka Sharpa u drugoj trećini, dok je Henrik Zetterberg poravnao za Detroit u posljednjoj dionici.

Prva utakmica finalne serije Zapada između Chicaga i Los Angelesa igra se u subotu, također u United Centeru. Istog dana Pittsburgh će ugostiti Boston u finalu Istoka. (TS) 

NHL doigravanje, polufinale Zapadne konferencije:

Chicago (1) - Detroit (7) 2-1, produžetak

(Chicago je dobio seriju 4-3)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider