Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Tvrdo u Minnesoti

Chicago nadomak finala, Calgary se vratio u igru nakon velike drame

Hokejaši Chicago Blackhawksa pobijedili su na gostovanju Minnesotu Wild 1-0 i u polufinalu Zapadne konferencije NHL poveli s velikih 3-0 u seriji na četiri pobjede. U drugom dvoboju polufinala Zapada Calgary Flamesi su nakon produžetka pobijedili Anaheim Duckse 4-3 i smanjili rezultat na 1-2...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmicu u Xcel Energy Centru u Minnesoti je u korist Chicaga riješio Patrick Kane golom u 15. minuti prve trećine.

"Oduševljeni smo ovom pobjedom. Nije bilo lako, no izdržali smo. Ovom pobjedom stekli smo veliku prednost i sada u ovom duhu moramo nastaviti," kazao je Kane koji je u devet utakmica doigravanja zabio šest golova i upisao pet asistencija. Odličan je bio i Corey Crawford sa 30 obrana.

"Crawford nas je uništio. Bio je sjajan. Nismo uspjeli pronaći rješenje za njega," priznao je trener Wilda Mike Yeo.

U povijesti NHL lige u 180 slučajeva samo se četiri puta dogodilo da je jedna momčad prošla dalje nakon što je gubila 0-3. Posljednjima je to uspjelo LA Kingsima koji su prošle sezone u prvom krugu Zapada gubili 0-3 od San Josea, a potom nanizali četiri pobjede. Kingsima je to bio zalet za osvajanje naslova prvaka.

"Neće biti lako, no dok postoje i minimalni izgledi mi ćemo se boriti," kazao je Yeo.

Chicago će prvu meč loptu za plasman u treće uzastopno finale Zapada imati 7. svibnja ponovo u Xcel Energy Centru.

U drugom dvoboju polufinala Zapada Calgary Flamesi su nakon produžetka pobijedili Anaheim Duckse 4-3 i smanjili rezultat na 1-2. Bila je to sjajna utakmica prepun preokreta, a presudio je pogodak Mikaela Backlunda u četvrtoj minuti produžetka.

"Bio je to moj prvi pogodak u doigravanju i to odmah pobjednički. Presretan sam. O tome sam sanjao," kazao je 26-godišnji Šveđanin.

Gosti su vodili 2-1 i 3-2, no nisu izdržali. Calgary je izjednačio 20 sekundi prije kraja utakmice golom Johnnyja Gaudreaua.

"Bila je ovo prava drama. Teško je opisati što se sve događalo," dodao je Gaudreau. Golove za Calgary zabili su i Brandon Bollig i Joe Colborne, a za goste Patrick Maroon, Corey Perry i Matt Beleskey.

Četvrta utakmica je u 10. svibnja ponovo u Calgaryju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider