Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nikad više golova

VIDEO Izjednačio rekord, a nije dobio nagradu: 'Nisam došao po automobil'

Hokejaš New York Islandersa John Tavares postigao je četiri pogotka izjednačivši rekord u najefikasnijoj NHL All-Star utakmici u povijesti odigranoj u nedjelju u Columbusu, u kojoj je njegova momčad "Team Toews" sa 17-12 nadigrala "Team Foligno".

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U NHL All-Star utakmici zabava je uvijek na prvom mjestu. U nedjelju se u Nationwide Areni u Columbusu jedino nisu zabavljali vratari obje momčadi koji su zajedno primili čak 29 pogodaka.

U najefikasnijoj All-Star utakmici u povijesti, u kojoj su čak 25 hokejaša ostvarila dva ili više poena, briljirao je 24-godišnji napadač New York Islandersa John Tavares koji je postigao četiri pogotka. Time se Tavares našao u društvu NHL legendi kao što su Wayne Gretzky i Mario Lemieux, koji su na listi igrača s četiri pogotka na All-Star utakmici, a na kojoj su još Vincent Damphousse, Mike Gartner i Dany Heatley, posljednji kojemu je to uspjelo napraviti 2003. godine.

No, to nije bilo dovoljno Tavaresu da odnese naslov najkorisnijeg igrača utakmice i osvoji automobil, ali ga to nije zasmetalo.

"Kad zabiješ četiri pogotka, nadaš se da bi to moglo biti dovoljno za nagradu. No, nisam došao ovdje po automobil. I Ryan je postigao nekoliko lijepih golova i zaslužio nagradu", prokomentirao je Tavares izbor Ryana Johansena za najkorisnijeg igrača utakmice, iako je bio član gubitničke momčadi "Team Foligno".

No, Johansen je hokejaša Columbusa, u čijoj je dvorani igrana utakmica, a u izboru su sudjelovali navijači čija je naklonost prevagnula na stranu hokejaša koji je utakmicu završio sa četiri boda, dva pogotka i dvije asistencije.

Uz Tavaresa najbolji strijelac najbolji pojedinac pobjedničke momčadi bio je Jakub Voraček koji je postigao tri pogotka te imao još tri asistencije, čime je sa šest bodova izjednačio rekord Maria Lemieuxa.

Regularni dio sezone NHL-a nastavlja se s 11 utakmica koje su na rasporedu u utorak, 27. siječnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider