Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Wings for Life World Run

Budi dio povijesti: Još 5 dana za prijavu

Više od tri milijuna ljudi na svijetu živi s ozljedama leđne moždine, a za desetak dana cijeli svijet krenut će u jedinstveni projekt - utrku Wings for Life World Run - čiji je cilj upravo takve ozljede učiniti izlječivima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I Hrvatskoj je pripala čast biti dio ovog globalnog sportskog spektakla, a svi oni koji 4. svibnja budu trčali za one koji ne mogu postat će dio povijesti, dio puta i doprinosa cilju čije je ostvarenje samo pitanje vremena.

Trkači iz 136 zemalja svijeta okupirat će 32 startne linije diljem svijeta i započeti utrku točno u istom trenutku, neki po mraku, neki po danu, ovisno o vremenskoj zoni u kojoj se nalaze. Dvoje najbržih i jedan najsretniji trkač osvojit će put oko svijeta.

Prijave za utrku otvorene još pet dana, Zadar spreman za utrku

Utrka kojoj je jedini cilj podići svijest o ozljedama leđne moždine i pronaći lijek za takve ozljede formatom se doista razlikuje od svih ostalih utrka. Pokretna ciljna linija ovaj put ne čeka ispred trkača već se kreće za njima, a onog trenutka kad pojedinog trkača pretekne takozvano Presretačko vozilo, utrka je za njega završena.

Jedinstvena globalna startna lista iznjedrit će po jednog natjecatelja i natjecateljicu koji posljednji ostanu u utrci, neovisno gdje se nalaze u svijetu, a osim njih jedan sretni trkač osvojit će nagradno putovanje oko svijeta, koje uključuje posjećivanje svjetskih metropola, upoznavanje legendi iz svijeta sporta i biznisa te neponovljiva životna iskustva.

Stotine sportskih velikana već se priključilo projektu, uključujući Sebastiana Vettela, Lindsey Vonn, Davida Coultharda, Marka Webbera, Aksel Lund Svindala i mnoge druge. Važno je napomenuti da je 100% vrijednosti svih prikupljenih startnina namijenjeno istraživanjima leđne moždine i naporima da posljedice ozljeda leđne moždine postanu izlječive. Još samo pet dana ostalo je za prijave putem kreditnih kartica i putem grupne prijave i vouchera za poslovne subjekte. Hrvatska utrka u 12 sati po našem vremenu kreće s Pozdrava suncu u Zadru, a da daš svoj doprinos ovom velikom cilju prijavi se na www.wingsforlifeworldrun.com
 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider