Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'forma je super'

Budetić u Dnevniku Nove TV: Kolekciji olimpijskih medalja želim dodati zlato!

Gost Dnevnika Nove TV bio je jedan od brojnih kandidata za medalju na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru - Branimir Budetić...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Paraolimpijac Branimir Budetić bio je gost Dnevnika Nove TV u kojem je razgovarao s reporterom Stipom Sladoljevom. Budetić će na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru nositi hrvatsku zastavu, te će juriti jedinu medalju koja mu nedostaje - zlato!

Budetić je u bacanju koplja osvojio brončanu i srebrnu medalju na Igrama, a sada bi htio napraviti i korak više.

"Imam srebro iz Pekinga 2008. i broncu iz Londona 2012. godine i naravno da bih tu kolekciju htio upotpuniti zlatom. Forma je kroz cijelu godinu bila super i nadam se da neće biti prevelikog odstupanja od planiranog".

* Vi nastupate u kategoriji slabovidnih sportaša, ali ima i nekoliko potkategorija.

"Ja spadam u F13, to su slabovidni bacači koplja. Primjerice što je manji broj to je veće oštećenje. Recimo osoba u F11 je slijepa i treba joj pomoćnik. Osobe koje su oduzete bacaju iz posebno napravljenih kolica tako da ne bi bilo nikakvih ozljeda".

* Student ste Kineziološkog fakulteta. Što uzima više vremena? Učenje ili treniranje?

"Morate pronaći neki balans između toga dvoje. Prve tri godine su mi bile jako teške. Zapeo sam za fakultet kako bi riješio taj pritisak, a sada kako sam apsolvent sam se posvetio više treninzima i to se pokazalo kao sjajna odluka. Prošle godine sam srušio svjetski rekord, a ove godine sam ga i popravio".

* Tko su favoriti za medalje?

"Prvi favorit sam ja jer u posljednjih godinu i pol imam kontinuitet u rezultatima. Zoran Talić, Velimir Šandor iz atletike, Kristijan Vicetić i Dino, Sandra Paović u stolnom tenisu i još neki su veliki kandidati za medalje".

Paraolimpijske igre u Riju održat će se od 7. do 19. rujna, a dio hrvatske ekspedicije danas je otputovao u Brazil.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider