Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uspješan dan

Braća Sinković, Martin i Radonić u polufinalu Europskog prvenstva

Braća Martin i Valent Sinković, aktualni europski prvak u samcu Damir Martin te Luka Radonić u lakom samcu, pobjedama ostvarenim u kvalifikacijskim utrkama izborili su mjesta u subotnjem polufinalu Europskog veslačkog prvenstva koje je u petak započelo u njemačkom Brandenburgu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Braća Sinković su u laganom tempu kontrolirali utrku, ali su se na kraju morali malo više potruditi kako bi ciljem prošli prvi i odbili napad norveškog dvojca. Svjetski prvaci su utrku završili u vremenu 6:39.530 minuta te s nešto više od dvije sekunde prednosti pobijedili Norvežane Borcha i Tuftea (6:41.700).

Damir Martin je u svojoj kvalifikacijskoj skupini pokazao iznimnu nadmoć nad konkurentima došavši u cilj prvi u vremenu 7:32.610 minuta, s gotovo 18 sekundi prednosti pred drugoplasiranim Bjelorusom Ščarbačenijom.

Najviše se za mjesto u polufinalu morao namučiti Luka Radonić koji je veći dio kvalifikacijske utrke proveo na četvrtom mjestu, a onda u foto finišu ciljem prošao prvi (7:28.620), s minimalnom prednošću pred Britancem Kirkwoodom (7:28.800) i Mađarom Matyasovszkim (7:28.830), dok je Švicarac Zehnder (7:31.320) ostao bez izravnog plasmana u polufinale.

U poslijepodnevnom repasažu će svoje mjesto u polufinalu tražiti David Šain i Vitomir Čavrlj koji su bili uvjerljivo zadnji u svojoj kvalifikacijskoj skupini, ali su štedili snagu kad su vidjeli da ne mogu biti među prve tri posade. U repasažu će u konkurenciji Ukrajinaca, Rumunja, Mađara, Bjelorusa i Finaca pokušati biti među najbrža tri dvojca koja će se plasirati u polufinale.

Polufinalne utrke na rasporedu su u subotu, a veslači će se za odličja boriti u nedjelju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider