Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dugo se čekalo

Medveščak otvara KHL sezonu: Borba za 3 boda na početku puta od 90 tisuća kilometara

Kada se nešto dugo čeka, obično se kaže da se iščekuje kao što „ozebli iščekuju sunce“. No, kada se radi o Medveščaku, radi se o potpuno suprotnoj pojavi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je prošlo šest mjeseci otkako je Medveščak odigrao posljednju KHL utakmicu, nakon dugog i, otkad je meteorološkog mjerenja, najtoplijeg ljeta u Zagrebu te nakon odlično odrađenih priprema i 100-postotnog učinka sa šest pobjeda u šest pripremnih susreta, navijači zagrebačkih Medvjeda su na valu optimizma konačno dočekali „zimu“! Zimu će u Zagreb donijeti četiri momčadi sa dalekog istoka hladne Rusije koje će u idućih sedam dana u Domu sportova odmjeriti snage sa novom momčadi Medveščaka. No, kada smo već u godini meteoroloških iznenađenja, ne smije ostati nespomenuto da je ovo najraniji dolazak „zime“ u Zagreb budući da sezona hokeja u Zagrebu nikad nije počela ranije!

Spektakl počinje večeras u 19:15 protiv momčadi Amura iz Habarovska koja je za ovaj susret preletjela čak devet vremenskih zona kako bi se u otvorenju suporotstavila najmeđunarodnijoj momčadi Medveščaka dosada. Naime, u svlačionici Medvjeda se trenutno može čuti čak 10 različitih jezika igrača koji dolaze iz 11 zemalja.

Osim pripremnih utakmica, navijačima za večerašnji optimizam razlog daje i statistika koja kaže: Medveščak nikad nije izgubio prvu domaću utakmicu u KHL-u. Štoviše, pobjeđivao ih je s visokom razlikom. Prve sezone je sa 7:1 „pao“ veliki CSKA, dok je u prvoj domaćoj utakmici prošle sezone sa 5:2 u Ledenoj bio poražen Sjevjerstalj.

No, kada govorimo o odnosu snaga sa Amurom, treba biti oprezniji. Medvjedi su sa Amurom igrali 3 puta dosada te su upisali samo jednu pobjedu. Na najuspješnijoj Medveščakovoj gostujućoj turneji te tri čiste pobjede u nizu, upravo je Amur pobjedom u produžetku spriječio Medveščak od osvajanja maksimalnih 12 bodova u četiri gostujuće utakmice. Amur je također pokvario i povijesnu utakmicu u kojoj su Medvjedi u sklopu humanitarne kampanje protiv raka dojke po prvi puta nastupili u ružičastim dresovima. Naravno, pokvario pod velikim navodnim znacima, budući da onakav spektakl i veliki uspjeh humanitarne akcije niti jedan sportski rezultat ne može zasjeniti. Uspomena koju će svi ponijeti sa te utakmice su Medvjedi u ružičastim dresovima, a rezultata će se za nekoliko godina malo tko sjećati.

Uoči večerašnjeg otvorenja nove KHL sezone, obje momčadi statistiku mogu iskoristiti za optimizam. No, upravo to je ono što garantira svim navijačima ne samo uživanje u vrhunskom hokeju, nego i napeti spektakl u kojem će obje momčadi ostaviti srce na terenu kako bi put dugačak šest mjeseci i dug preko 90 tisuća kilometara započele pobjedom, a njihovi navijači još jednom fenomenalnom uspomenom.

Ulaznice za otvorenje Kontinentalne hokejske lige u Ledenoj u 19:15 moguće je kupiti već sada na svim prodajnim mjestima TICKETSHOPA, na web stranici www.ticketshop.hr te na blagajni Doma sportova od 17,00 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider