Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Neviđeni show

U Osijeku spektakularno završen Svjetski BMX kup

Od malog festivala Pannonian je postao nezaobilazan događaj za sve respektabilne svjetske vozače.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U subotu navečer je u osječkom parku Copacabani završilo 17. izdanje Pannonian Challengea, najvećeg regionalnog festivala ekstremnog sporta i glazbe.

Pannonian je ove godine bio dio Svjetskog BMX kupa – FISE World Series pa su Osijekom u proteklih nekoliko dana vladale ekstremne majstorije u izvedbi legendi ovog sporta.

Ukupni pobjednik prošlogodišnjeg kupa Logan Martin slavio je na postolju nakon što je tisuće ljudi u publici ostavio bez daha svojim besprijekornim vožnjama. Favorit domaće publike Daniel Dhers, koji je trenutno vodeći u ukupnom svjetskom poretku, na tron se popeo drugi, a treće je mjesto pripalo Joshui Perryju.

Pannonian Challenge već 17 godina okuplja ekstremne sportaše i ljubitelje sporta u Osijek, a od malog je festivala kojeg su polako počeli graditi lokalni dečki narastao u događaj koji je na obveznom popisu svakog respektabilnog vozača svijeta.

Osijek je između 20 gradova koji su se našli u konkurenciji odabran da bude jedan od domaćina prestižnog kupa UCI BMX Freestyle Park World Cup, između ostalog zbog atraktivnosti Hrvatske, ali prije svega zbog reputacije koju Pannonian Challenge uživa među vozačima diljem svijeta.

Ovaj dosad neviđeni spektakl u Osijeku gledalo se uživo u preko 40 zemalja svijeta, a svoj put u potrazi za najboljim vozačem svijeta FISE World Series, nakon Francuske i Hrvatske, nastavlja u SAD-u, Kanadi i Kini.

Najbolji hrvatski BMX vozač Marin Ranteš u kvalifikacijama je nezgodno pao te se nije uspio plasirati u polufinale. No, Marin je na prvoj postaji Svjetskog kupa u Francuskoj briljirao i ušao u finale među 12 najboljih, stoga vrijedi pratiti kakvi sve uspjesi očekuju ovog mladog Varaždinca, koji se polako ali sigurno penje prema samom svjetskom vrhu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider