Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Blanka Vlašić ide u Oslo po veliki rezultat

Blanka Vlašić spremna za nove izazove

Naša najbolja visašica Blanka Vlašić sljedećeg tjedna odlazi u Oslo na miting dijamantne lige i kako je otkrila novinarima na konferenciji za medije u pripremama je radila na eksplozivnoj i brzinskoj snazi, te je spremna na nove izazove.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U svom povratničkom nastupu sudjelovat će u najjačem natjecanju u skoku u vis posljednjih godina. Okupljanje visašica će biti 11. lipnja u Oslu, a osim Blanke Vlašić tamo će se natjecati i Ruskinja Ana Čičerova, Poljakinja Justyna Kasprzycka, Španjolka Ruth Beita, Hrvatica Ana Šimić, Ruskinja Marija Kučina te Amerikanke Chaunte Lowe i Inika McPherson.

"Želim im svu sreću i da budu najbolji što mogu. Natjecanje će biti uzbudljivo, a meni je posebno drago što je baš ovo prvo natjecanje najjače po natjecateljima", kazala je Blanka na konferenciji za novinare naglasivši da se osjeća zdravo.

Njen otac i trener Joško Vlašić je otkrio kako su pripreme trajale deset tjedana, te da su im ostala još dva suptilna treninga prije odlaska u Oslo gdje idu vedri s obzirom na ono što su učinili, ali i suzdržani s obzirom na mogućnosti.

"U Oslo naravno ne idemo bez oruđa i oružja. Mislim da Blanka tu može odgovoriti na jedan način koji je primjeren ovom trenutku. Opet smo okrenuti prema sebi jer nam u ovome trenutku jedino to i preostaje. Natjecanje je zaista jako. Ana Čičerova je zaista u odličnom stanju. Treba podržati i našu domaću curu Anu Šimić. Motiviraju nas imena koja nas tamo čekaju", rekao je Joško Vlašić.

Na upit novinara što očekuje od Blanke ove sezone Joško Vlašić je rekao da bi se nešto možda moglo vidjeti u kolovozu na natjecanju u Zurichu. Blankin trener Bojan Marinović je napomenuo da se Blanka osjeća bolje i sigurnije, te dodao da će forma doći sama po sebi.ž

Blanku ovo ljeto čeka Dijamantna liga u Oslu, Parizu, Glasgowu, Stockholmu i Zurichu, skakački miting u Buhlu, IAAF World Challenge u Madridu i Zagrebu, Europsko prvenstvo u Zurichu, te naposljetku IAAF Kupkontinenata u Marrakechu. Blanka je do sada na mitingu u Oslu pobjeđivala četiri puta, a najbolji rezultat ostvarila je 2008. godine, kada je skočila 204 cm. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider