Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Ostali sportovi
Pripreme za Rio

Blanka Vlašić u punom treningu: 'Da sad završim karijeru...'

Jedna od najvećih hrvatskih sportašica svih vremena Blanka Vlašić u 2016. ima samo jedan cilj - doći spremna na Olimpijske igre u Riju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Baš kao i proteklih dvadesetak godina Blanka Vlašić ne propušta trening. Nakon operacije Ahilove tetive, ponovno u starom okruženju.

„Danas smo krenuli s malo intenzivnijim vježbicama, idemo ka punom treningu, ali do tada će još proći neko vrijeme“, kaže Blanka Vlašić u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

Blanka je zadnji put nastupila na dvoranskom mitingu u Splitu, krajem siječnja, gdje je pobijedila s preskočenih 1.95 metara. Nakon, toga odlučila se za operaciju Ahilove tetive što je značilo i preskočiti ostatak dvoranske sezone, a cilj je jasan, nastup na Olimpijskim igrama u Riju. Time je pokazala da iako je puno toga iza nje, o završetku karijere još ne razmišlja.

Bog je bio stvarno jako dobar prema meni i ja sam stvarno sretna. Puno je toga dao i meni i mojoj obitelji. Da sad završim karijeru, ne mogu biti nezadovoljna, dapače, dok dišem ne bi mogla izraziti koliko sam zahvalna.“

O kraju karijere ne razmišlja ni Joško Vlašić. Otac, trener i stručnjak bez čije pomoći ne bi bilo ni sjajnih Blankinih rezultata.
„Ljudi imaju neka svoja mjerila što su godine za nešto. Teoretski mislim da Blanka nije sebi utrla put do Rija nego i do Tokija za 4, odnosno 5 godina.“

Ipak, kada jednom dođe kraj za oproštaj od natjecanja, sport će i dalje biti tu.
„Ne mogu zamislit da budem i nakon karijere daleko od sporta, sigurno će moj život biti i dalje uz sport, na koji način to još ne znam“, kaže Blanka.

Hrvatska rekorderka s preskočenih 208 cm, što je drugi rezultat svih vremena, vlasnica je i dvostrukog naslova svjetska prvakinja u skoku u vis i bivša je svjetska dvoranska prvakinja. Jednom je bila europska prvakinja, a na OI u Pekingu 2008. godine je osvojila srebro. Zašto ne vjerovati kako i u Riju može napraviti još jedan odličan rezultat.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider