Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dijamantna liga

Blanka Vlašić druga u povratničkom nastupu

Hrvatska rekorderka u skoku u vis Blanka Vlašić osvojila je drugo mjesto na mitingu Dijamantne lige u Rimu u svom prvom ovogodišnjem nastupu s preskočenih 1.97 metara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vlašić je bila pred svojom šestom pobjedom u Rimu sve do posljednjeg skoka natjecanja, a tada je Španjolka Ruth Beitia iz trećeg pokušaja preskočila letvicu na visini od 2.00m i otela pobjedu našoj predstavnici.

Beitia je tako postala prva visašica koja je ove sezone preskočila dva metra.

Vlašić je svoje prvo natjecanje nakon osam mjeseci pauze zbog ozljede koljena otvorila preskočivši 1.85m iz prvog pokušaja, 1.90m je svladala iz drugog, da bi nakon mnogo problema preko 1.94m išla iz posljednjeg trećeg pokušaja. No, na 1.97m je šokirala konkurenciju preskočivši tu visinu iz prvog pokušaja čime je izjednačila najbolji rezultat sezone u svijetu koji je držala Poljakinja Kamila Lićwinko. Upravo su Lićwinko i Beitia preskočile 1.97m iz drugog pokušaja, pa su se te tri skakačice obračunale za pobjedu na dva metra, a na kraju je jedina uspješna bila aktualna europska prvakinja Beitia.

Druga hrvatska predstavnica u visu u Rimu Ana Šimić je s novim osobnim najboljim rezultatom sezone od 1.94m zauzela peto mjesto.

Ranije je Sandra Perković u svom je drugom ovogodišnjem nastupu ostvarila i drugu pobjedu u Dijamantnoj ligi, ona je pobijedila u natjecanju bacačica diska u Rimu s hicem od 67.92m. Nakon uspješnog otvaranja sezone u Dohi, Perković je i u Rimu potvrdila dominaciju kod diskašica ostvarivši tri najduža hica natjecanja, uz pobjednički od 67.92m u drugoj seriji, u prvoj je bacila 66.21m, a u petoj 65.68m. Ipak, Perković nije uspjela u namjeri da postavi novi rekord mitinga, koji još od 1986. godine drži Bugarka Cvetanka Hristova sa 68.90m. Drugo mjesto zauzela je Australka Dani Samuels sa 65.47m, a treće Kubanka Yaimi Perez sa 65.30m.

Sljedeći nastup u Dijamantnoj ligi Perković i Šimić će imati već u nedjelju u Birminghamu, dok će Vlašić ponovno na zaletište u New Yorku 13. lipnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider