Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Test je uspio!

Blanka se vraća uz pomoć BOOST tenisica

Blanka Vlašić, Matea Matošević i Andrej Kramarić predstavili su rezultate testiranja revolucionarne adidasove BOOST tenisice s najvećim povratom energije do sada...

Adidas jeu četvrtak u Zagrebu predstavio revolucionarnu Energy BOOST™ tehnologiju koja pomiče granice u trčanju. Energy BOOST™ tenisice u potplatu sadrže energetske kapsule, koje pružaju veći povrat energije od bilo kojeg standardnog materijala do sada, za osjećaj "beskrajne energije" pri trčanju. Energy BOOST™ objedinjuje do sada nespojive karakteristike - maksimalnu amortizaciju i udobnost, a otporniji je od svih dosadašnjih materijala u potplatima tenisica za trčanje.

U Hrvatskoj je adidas za testiranje Energy BOOST™ tenisice odabrao Blanku Vlašić, a u testnom timu su i višestruka državna prvakinja u trčanju na duge pruge Matea Matošević, nogometaš Andrej Kramarić te Doc.dr.sc. Mario Kasović s Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, koji je proveo testiranja Energy BOOST™ tenisice u biomehaničkom laboratoriju.
Revolucionarni Energy BOOST™ materijal proizvela je vodeća kemijska tvrtka BASF od energetskih kapsula koje vraćaju energiju od podloge snažnije od drugih materijala i spajaju do sada nespojive karakteristike u tenisicama za trčanje - amortizaciju i stabilnost s jedne strane te udobnost s druge.

Testiranja na trkačima pokazala su da Energy BOOST™ pruža više energije u kretanju prema naprijed i doskoku nego bilo koji materijal do sada, a trkači osjećaju razliku od prvog trenutka kad ih isprobaju.

Energy BOOST™ je višestruko otporniji od standardnih materijala u tenisicama za trčanje. Pruža iste performanse nakon većeg broja kilometara i ne mijenja svojstva nakon izlaganja ekstremnim uvjetima. Na temperaturama od +40 do -20 Celzijevih stupnjeva BOOST™ se pokazao tri puta otporniji od EVA pjene koja se koristi u većini tenisica.

Najnovija adidasova tenisica iznimno je udobna. Napravljena je bez šavova, od elastičnog mrežastog Techfit materijala koji se savršeno prilagođava i prianja stopalu poput čarape. Powerband pojačanja na gornjem dijelu stabiliziraju stopalo na kritičnim točkama.

Energy BOOST™ tenisice u Hrvatskoj su dostupne u limitiranoj količini od 500 komada.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider