Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
U humanitarne svrhe

Velika gesta nekad najboljeg vaterpolista svijeta

Nekadašnji vaterpolski reprezentativac SR Jugoslavije i Srbije Aleksandar Šapić odlučio je staviti svoje 24 zlatne, srebrne i brončane medalje na dražbu u humanitarne svrhe, a prikupljeni novac bit će namjenjen za liječenje teško oboljele djece.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šapić, koji je utemeljitelj Humanitarne zaklade Novi Beograd, postavio je na internetskoj stranici ove zaklade sve svoje najvrednije medalje osvojene na eurospkim i svjetskim prvenstvima, olimpijskim igrama, svjetskim kupovima, te klupskim natjecanjima, Ligi prvaka i Kupu LEN-a i oglasio javnu dražbu.

"Ništa na svijetu mi nije vrijednije od sinova i obitelji, a od materijalnih stvari najvrijednije su mi ove medalje. Teško mi je bilo da ih se odreknem, ali pošto je u pitanju zdravlje djece, nisam imao dvojbi kada sam se odlučivao na ovaj potez", rekao je Šapić, koji je 2005. proglašen naboljim vaterpolistom svijeta.

Početna aukcijska cijena medalja je od 3.000 do 10.000 eura, a Šapić kaže kako je web stranica zaklade www.budihuman.rs za prigodu ove dražbe urađena po najvišim svjetskim standardima i mogu se u svakom trenutku pratiti ponude, promjene i preostalo vrijeme.

Humanitarna zaklada Novi Beograd, čiji je Šapić utemeljitelj, od osnutka prije godinu i pol dana, pomogla je desecima djece da odu na skupe operacije ili nabave lijekove i medicinske aparate.

U tijeku je humanitarna kampanja za čiji je cilj prikupti pomoć za 63 djeteta, 30 odraslih osoba, osam udruga i sedam zdravstvenih ustanova, a uz SMS poruke za koje se sva tri operatera odrču svoje zarade, pomoć je posredstvom Šapićeve zaklade dosad uputilo za više od pola milijuna građana Srbije.

Aleksandar Šapić je tijekom karijere igrao za Partizan, Crvenu zvezdu i Bečej, Savonu, Sturm i Camogli, a za reprezentacije Jugoslavije i Srbije odigrao je 370 utakmica i postigao 933 pogotka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider