Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Nemamo program'

Apel Line Červara: Hrvatski rukomet ide prema dolje!

Bivši hrvatski izbornik Lino Červar dao je veliki intervju za Balkan-Handball, a u njemu je progovorio i o hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na pitanje novinara kako vidi našu reprezentaciju u ovom trenutku te da li i njega u ovom trenutku brine nedostatak svježe krvi u momčadi, bezidejnost i osjećaj da smo ipak lošiji od drugih Mago di Umago je odgovorio:

"Teško je to priznati, ali ima nešto u tome. Uvjeren sam da će biti mudri, da će gledati što nama nedostaje i gdje smo stali. Struka, rad s klubovima, sistem natjecanja, sve se to treba dobro analizirati. Napravljen je jedan veliki potez osnivanjem kadetske lige iz koje je proizašlo mnogo kvalitetnih igrača. Ima dosta kampova i igrača za jednu malo državu kakva je Hrvatska", rekao je Červar pa nastavio:

"Fali nam, čini se, program razvoja nove ideje. Treba ulagati puno u struku, jer bez nje nema igrača. Treba napraviti program koji će garantirati brz prelazak mladih igrača u seniore jer tu vidim nedostatak. Određeni ljudi će morati razmišljati o tome. Idemo prema dolje, iako sam uvijek optimista i iz velike mase igrača, može se napraviti rezultat. Još ima nade, ali moramo se što prije osvijestiti."

Červar od 2009. godine uspješno vodi Metalurg, a treću sezonu zaredom izborio je TOP 16 Lige prvaka.

"Pobijediti Barcelonu, a PSG zamalo svladati dva puta, je nešto za ponos. Cijela Europa je gledala kako smo nadigrali Barcelonu. Oni su htjeli pobijediti. Svaki trener bi u takvoj situaciji bio izuzetno ponos. Taman da ništa više ne postignemo i da se ne plasiramo u osam kao prošle godine, ovo je već izjednačen rezultat", rekao je Lino, čiji Metalurg u osmini finala čeka danski KIF.

Za kraj je Mago di Umago progovorio i o uvođenju vremenskog ograničenja napada.

"Apsolutno se slažem. Ograničenje dužine napada donijelo bi promjenu dinamike igre. Natjeralo bi nas na bolji stručni rad. Nebitno da li bi bilo 20, 25, 30 sekundi, trener i igrači bi morali pokazati što znaju, ne bi se moglo ići okolo bez ideje. Kreativnost i inovativnost bi došli do izražaja, a bez toga nema napretka ni u čemu. Kao što je rekao Einstein, raditi uvijek na isti način je najbolji mogući put da pogriješiš. Put u poraz", zaključio je Červar u razgovoru za Balkan Handball. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider