Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Tko prije do treće titule?

Ipak finale koje nitko nije očekivao: Pisat će se povijest

Jedni na naslov čekaju 108, a drugi 68 godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Momčadi Chicago Cubsa i Cleveland Indiansa borit će se za naslov svjetskog prvaka u bejzbolu nakon što su Cubsi, u noći sa subote na nedjelju po srednjoeuropskom vremenu, u šestoj utakmici finala u Nacionalnoj ligi, odigranoj na njihovom Wrigley Fieldu, svladali Los Angeles Dodgerse s 5:0 te po prvi put nakon 1945. godine izborili mjesto u tzv. World Series.

Veliko Major League Baseball (MLB) finale započet će u noći s utorka na srijedu po srednjoeuropskom vremenu (2:08), a u njemu su dvije momčadi koje najduže čekaju na ponovni trijumf.

Naime, Chicago Cubsi su početkom 20. stoljeća bili jedna od najboljih momčadi, ali od 1908. godine nijednom nije došla do naslova prvaka.

Cubsima će ovo biti 11. nastup u velikom finalu, a kao pobjednici su izašli samo dvaput (1907. i 1908.).

Cleveland Indiansi na svoj treći naslov čekaju od 1948. godine. Ovo će im biti šesto veliko finale u povijesti, a posljednji put su finalisti bili 1997. godine. Indiansi su do naslova prvaka u Američkoj ligi stigli pobijedivši u pet utakmica finala Toronto Blue Jays.

U Svjetskoj seriji prednost domaćeg terena ima Cleveland koji će biti domaćin na svom Progressive Fieldu u prve dvije utakmice te u šestoj i sedmoj, bude li za to potrebe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider