Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Japanac iznenadio

Austrijska fešta u Rovinju: Arch slavio iznad Valdibore!

Baš kao što je 2008. godine bio slučaj s muškom utrkom Snježne kraljice, austrijsko slavlje obilježilo je završnicu prvog, povijesnog izdanja Red Bull Air Race spektakla u Hrvatskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Titula najbržeg i najumješnijeg pilota u Rovinju pripala je Hannesu Archu koji je zapravo u potpunosti zaslužio pobjedu budući je bio najbrži na svim dionicima: na treningu, u kvalifikacijama, te dakako u samoj utrci.

"Moram priznati da sam ovu pobjedu doživio jako emocionalno. Morat ću pogledati na snimci, ali mislim da mi je pobjegla i pokoja suza", bila je Archova prva izjava.

Austrijski pilot tako je, uz srdačnu podršku tisuća sunarodnjaka (Thomas Muster i Thomas Morgenstern među njima) koji su pohodili rovinjske tribine, uzvratio svom najvećem rivalu Paulu Bonhommeu za utrku u Abu Dhabiju, prvoj u sezoni, kada je Englez upisao prvu pobjedu. Sada obojica imaju po 21 osvojen bod, što je nudi i više nego uzbudljiv uvod u sezonu.

Najugodnije iznenađenje vikedna svakako je Japanac Yoshihide Muroya koji je dojurio do treće pozicije. Prvi ulazak među četiri najbolja i odmah uspon na podiji. Muroya će sigurno još dugo pamtiti rovinjsku utrku.

A pamtiti bi ju mogli zapravo svi natjecatelji. I to po zahtjevnosti staze. Isticali su to piloti i nakon kvalifikacija, no nedjeljna završnica još je dodatno povisila kriterije. Zapadnjak koji je danas kraljevao uvalom Valdibora stvarao je velike probleme za brojne vozače što potvrđuje i veliki broj diskvalifikacija. Izbjeći pilone (vrata) danas je bilo strahovito izazovno, što dodatno iskazuje visinu izvedbe najboljeg trojca.

Sljedeća utrka na rasporedu je 17. I 18. svibnja, a vozit će se u Maleziji. Rovinj, zajedno s domaćim i stranim posjetiteljima, uživao je u nebeskoj Formuli 1, dok su organizatori nebrojeno puta naglašavali istarsko domaćinstvo i mediteranski šarm kojeg ovaj hrvatski morski biser posjeduje. Možda sve u konačnici rezultira i povratkom ovog aero-spektakla i dogodine...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider