Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
U Zagrebu tjedan dana

Asafa Powell potvrdio nastup na Hanžeku!

Bivši svjetski rekorder i sprinter s najviše utrka ispod 10 sekundi na 100 metara, Jamajčanin Asafa Powell i ove će godine nastupiti na Hanžekovićevom memorijalu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osvajač zlatne medalje u štafeti 4x100 m s Jamajkom na danas završenom svjetskom prvenstvu u Pekingu, u Zagreb stiže već u utorak, 1. rujna, pa će u tjedan dana do mitinga odraditi niz promotivnih aktivnosti poput treninga s finalistima školske Erste Plave lige, treninga s domaćim atletičarima, razgovora s novinarima...

Na stadionu Mladosti ga, pak, 8. rujna očekuje iznimno jaka konkurencija u utrci na 100 metara jer na startnoj listi su, između ostalih, i Mike Rogers, Kim Collins, James Dasaoulo, Churandy Martina, Richard Kilty…, pa se očekuje utrka na razini rekorda mitinga, kojeg s 9.85 drži Usain Bolt. Powell je prošle godine na Hanžeku osvojio drugo mjesto iza sunarodnjaka Baileyja Colea.

Asafa Powell je držao svjetski rekrod na 100 metara od lipnja 2005. do svibnja 2008. U Ateni 2005. je istrčao 9,76, a u rujnu 2007. je popravio rezultat na 9,74. Powell je držao svjetski rekrod do pojave Usaina Bolta koji je prvi put rušio svjetski rekord u New Yorku 2008. istrčavši vrijeme 9,72. Sadašnji Boltov i svjetski rekord iznsoi 9,58.

100 METRA – STARTNA LISTA

1. Mike Rodgers (SAD)
2. Kim Collins (SKN)
3. James Dasaoulo (VB)
4 Richard Kilty (VB)
5. Asafa Powell (Jam)
6. Churandy Martina (Niz)
7. Ryan Bailey (SAD)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider