Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dva koraka do sna

Arena će biti krcata: 'Oni su napravljeni da budu prvaci Europe'

Pred rukometašima PPD Zagreba u četvrtak je prva utakmica četvrtfinala Lige prvaka u kojoj su domaćini moćnoj Barceloni, a trener Veselin Vujović ističe kako se njegova momčad nalazi dva koraka od ostvarenja sna - plasmana na Final Four u Koelnu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Mi jesmo ambiciozni, ali nismo bolesno ambiciozni. Znamo kolika je kvaliteta koju posjeduje jedan takav div kakav je Barcelona. Maksimalno ih poštujemo, ali ih se ne plašimo", izjavio je trener PPD Zagreba Veselin Vujović na konferenciji za medije uoči prvog četvrtfinalnog dvoboja s višestrukim europskim prvakom, kojeg će hrvatski prvak u četvrtak (20.10 sati) ugostiti u zagrebačkoj Areni.

"Dosad se nismo nikoga uplašili i ni od koga nismo izgubili na našem terenu, pa nema razloga da tako ne razmišljamo i protiv Barcelone. Radi se o sjajnom sastavu koji je napravljen da bude prvak Europe. No, tako je to ne samo ove, već unazad nekoliko godina. Prošle godine su se poskliznuli, iako su mislili da će biti prvaci, a ove godine jure ka tom cilju. Mi ćemo učiniti sve da im zagorčamo život", dodao je Vujović.

Barcelona je u ovoj sezoni Lige prvaka doživjela samo jedan poraz u skupini od poljske Wisle, te odigrala neodlučeno s Koldingom, a u osmini finala su se poigrali s Aalborgom pobijedivši u prvoj utakmici sa sedam (29-22), a u uzvratu u Danskoj s čak 20 pogodaka razlike (31-11).

No, iako se radi o velikom nesrazmjeru u klupskim budžetima, iako Katalonci u svom sastavu imaju svjetske klase kao što su Nikola Karabatić ili najbolji strijelac Lige prvaka Kiril Lazarov, te cijeli niz španjolskih reprezentativaca, Vujović vjeruje u mogućnosti svoje momčadi.

"Želim odigrati najbolje što možemo i vidjeti možemo li se ravnopravno nositi s njima. Mi smo na dva koraka od ostvarenja našeg sna i odlaska u Koeln. Prvi je u četvrtak u Areni, a drugi deset dana poslije u Palau Blaugrana. To su dva velika koraka, velika škola", zaključio je trener PPD Zagreba.

U mladoj Zagrebovoj momčadi jedan od ključnih igrača bit će kapetan Zlatko Horvat, čije će iskustvo i mirnoća biti od neprocjenjive važnosti u dva sraza s Barcelonom.

"Iza nas je težak raspored, razdoblje u kojem smo u osam dana odigrali četiri utakmice. No, prošlog smo se tjedna uspjeli odmoriti, dobro smo radili i spremni dočekujemo Barcelonu. Znamo da nas čeka vrhunska ekipa, kojoj želimo zagorčati život. Nadam se da ćemo u tome uspjeti. Znam da ćemo dati sve kako bi ih eliminirali", rekao je kapetan PPD Zagreba.

Preostale tri utakmice četvrtfinala igraju se u subotu i nedjelju, 11. i 12. travnja. Vardar će u subotu u Skoplju ugostiti poljski Kielce, dok su u nedjelju na rasporedu dvoboji francuskog PSG-a i mađarskog Veszprema u Parizu te mađarskog Pick Szegeda i njemačkog Kiela u Szegedu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider