Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zbog koga ste ludovali

ANKETA: Tko vas je od hrvatskih sportaša najviše oduševio u 2014.?

Ova je godina bila iznimno bogata sportom, a neki su sportaši dizali Hrvate na noge zbog svojih uspjeha.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Parne godine uvijek su bogate sportom. Točnije, na parnu godinu budu Olimpijske igre ili veliko nogometno natjecanje. Ove godine imali smo Zimske olimpijske igre u Sočiju i Svjetsko nogometno prvenstvo.

No, najveća oduševljenja kod ljubitelja sporta u Hrvatskoj stigla su na drugim natjecanjima. Luka Modrić osvojio je s Real Madridom Ligu prvaka, čak je bio začetnik velikog preokreta u finalu jer Sergio Ramos zabio je u 93. minuti za produžetak upravo na nabačaj iz kornera našeg nogometaša.

Ivan Rakitić ponio je onaj drugi pehar, najboljeg u Europskoj ligi. Upravo je on kao kapetan stigao u Sevillu s peharom u rukama, a onda ostvario veliki transfer u Barcelonu.

Marin Čilić sve nas je šokirao kada je u polufinalu US Opena pomeo Rogera Federera. A onda je postao prvi hrvatski tenisač nakon Gorana Ivaniševića s Grand Slam naslovom. Bila je to teniska senzacija koej mnogi još tada nisu bili svjesni.

Sandra Perković nastavila je neviđenu dominaciju u bacanju diska. U Zurichu je osvojila i treće uzastopno europsko zlato i još jednom pokorila konkurenciju u Dijamantnoj ligi. Na EP-u je bacila i svoj novi osobni rekord – 71,08.

Ivica Kostelić na početku je godine donio novu olimpijsku medalju Hrvatskoj. Njegovo treće olimpijsko srebro stiglo je kao nagrada za upornu volju za nastavkom skijaške karijere. Trenutno mu baš ne ide u novoj sezoni, ali to srebro se ne smije zaboraviti.

Dario Šarić odveo je Cibonu do nevjerojatnog uspjeha. Kada se to nitko nije nadao, Cibosi su osvojili ABA ligu i to usred Beograda. Najzaslužniji za ovaj veliki uspjeh, najveći nakon Kupa prvaka 1986., je mladi Šarić kojeg je na NBA draftu izabrala Philadelphia. On je preselio u Anadolu Efes u kojem je u studenom postao najmlađi MVP Eurolige.

Još jedan košarkaš je osvjetlao obraz ovog sporta u Hrvata. Bojan Bogdanović zamijenio je Fener Brooklyn Netsima u kojima igra vrlo dobro. U klubu Dražena Petrovića izborio se odličnu minutažu i sve upućuje na lijepu NBA karijeru.

U svom blatu domaćeg nogometa jedno je ime stršilo posebno neokaljano i obožavano. Andrej Kramarić briljirao je u dresu Rijeke i hrvatske reprezentacije. Njegov 21 gol u prvenstvu svrstao ga je odmah iza Cristiana Ronalda u trenutnoj borbi za Zlatnu kopačku europskih prvenstava.

Sestre Zaninović konstanta su uspjeha hrvatskog sporta. Ove godine postale su prvakinje Europe u svojim kategorijama, dok su braća Sinković, Valent i Martin, postali svjetski prvaci u Amsterdamu u dvojcu na pariće.

U anketi dajte svoj glas najboljima u 2014….

Tko vas je od hrvatskih sportaša najviše oduševio u 2014.?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider