Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Odluka u produžetku

Anaheim u nevjerojatnom raspletu slavio protiv Chicaga

Hokejaši Anaheim Ducksa stigli su na jednu pobjedu od plasmana u veliki finale doigravanja NHL lige nakon što su u petoj utakmici finala Zapadne konferencije na svom ledu svladali Chicago Blackhawkse sa 5-4 u produžetku, te tako poveli sa 3-2 u seriji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bila je ovo treća utakmica u ovoj seriji koja je odlučena u produžetku, a po prvi puta razloga za veselje nakon dodatnog napora imali su Ducksi i to zahvaljujući golu Matta Beleskyja nakon samo 45 sekundi prvog produžetka. Domaći su presjekli Seabrookovo upucavanje u njihovu trećinu i krenuli u protunapad, gostujući vratar Corey Crawford obranio je udarac Ryana Keslera, ali na odbijenu pločicu naletio je Belesky i zatresao mrežu za pobjedu Ducksa.

I ovaj dvoboj Ducksa i Blackhawksa ostat će u dugom sjećanju ljubiteljima hokeja, domaći su nakon prvih 20 minuta vodili sa 3-0, dvije minute prije kraja treće trećine još uvijek su imali veliku prednost od 4-2, ali ponovno je pobjednik odlučen u produžetku.

Anaheim je poveo sa 2-0 s dva pogotka postignuta u 6. minuti dvoboja u razmaku od samo 32 sekunde, prvoga je postigao Cam Fowler (5:10), a drugoga Ryan Kesler (5:42), da bi nešto kasnije Sami Vatanen (14:37) povisio na 3-0. Chicago se vratio u igru s dva gola u drugoj trećini koje su postigli Teuvo Teravainen (21:11) i Brent Seabrook (39:35). No, kada je Patrick Maroon (54:45) nešto više od pet minuta prije isteka vremena ubacio pločicu iza leđa Crawforda nakon lijepe akcije Getzlafa i Vatanena činilo se kako je utakmica odlučena.

Tako nije mislio kapetan Chicaga Jonathan Toews (58:10, 59:22), koji je s dva gola u posljednje dvije minute kada je njegova momčad igrala bez vratara uspio poravnati na 4-4 i odvesti dvoboj u produžetak. Posebno je lijep bio izjednačujući pogodak kojega je Toews postigao iz samoga kuta igrališta uputivši udarac kada se nalazio uz ogradu u ravnini gol-linije.

Ipak, da ne dođe do velikog preokreta u prvoj se minuti produžetka pobrinuo Beleskey.

Šesta utakmica ovih suparnika, prva u kojoj Anaheim može osigurati nastup u finalu, prvom nakon 2007. godine, igrat će se u noći sa srijede na četvrtak u Chicagu. U slučaju pobjede Blackhawksa, odlučujuća sedma utakmica igrat će se u Anaheimu u noći sa subote na nedjelju.

U finalu Istoka Tampa Bay Lightning vodi protiv New York Rangersa sa 3-2, te će večeras na svom ledu imati priliku plasirati se u veliki finale u kojem je taj klub jedini put dosada igrao 2004. godine. Ako pobijede Rangersi, sedma utakmica će se igrati u New Yorku u noći s petka na subotu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider