Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Još Hrvata ima...

Alilović i Sulić napadaju Barcelonu u finalu Lige prvaka

U nedjeljnom finalu rukometne Lige prvaka igrat će Barcelona i mađarski Veszprem.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom polufinalu na završnom turniru u Koelnu rukometaši Barcelone pobijedili su poljski Vive Tauron Kielce s 33-28 (16-14), a Veszprem je svladao njemački Kiel s 31-27 (13-13).

Kod Veszprema dvojica hrvatskih rukometaša pružila su vrlo dobre partije. Vratar Mirko Alilović skupio je 14 obrana, a Renato Sulić postigao je četiri gola uz stopostotan učinak. Prvi strijelac Veszprema bio je Momir Ilić s osam pogodaka, a po sedam su postigli Laszlo Nagy i Gergo Ivancsik.

U redovima Kiela Aron Palmarsson postigao je devet, a Canellas pet golova, dok se najbolji hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak nije uspio upisati u strijelce (šut 0-4).

Barcelona, koja je u četvrtfinalu uvjerljivo nadigrala hrvatskog prvaka PPD Zagreb, svoju je kvalitetu pokazala i u prvoj polufinalnoj utakmici Final Foura u rasprodanoj Lanxess Areni u Koelnu.

Poljska momčad u kojoj igraju i petorica hrvatskih rukometaša (Ćupić, Buntić, Štrlek, Musa i Šego) nije mogla zaustaviti katalonski stroj predvođen Nikolom Karabatićem, koji je s osam pogodaka bio najbolji strijelac utakmice. Kiril Lazarov je postigao sedam golova, a Sigurdsson je bio precizan pet puta za Barcelonu.

Karol Bielecki je sa sedam golova predvodio strijelce Kielcea. Od hrvatskih rukometaša najefikasniji je bio Ivan Ćupić s tri pogotka, po dva su postigli Denis Buntić i Emanuel Štrlek, a jedan Željko Musa. Marin Šego je zaustavio šest udaraca Barceloninih rukometaša.

Nedjeljni finalni obračun Barcelone i Veszprema na rasporedu je u 18 sati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider