Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Oprostio se najveći

Puno puta nas je rastužio, ali zaslužio je da mu se poklonimo

U Parizu je ovog četvrtka završila jedna grandiozna karijera.

Thierry Omeyer i Nikola Karabatić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Odigrano je posljednje kolo francuskog rukometnog prvenstva iz kojeg glavna vijest nije ishod s neke od sedam odigranih utakmica već oproštaj Thierryja Omeyera.

Posljednju utakmicu u veličanstvenoj karijeri odigrao je najveći vratar u povijesti rukometa. Na pragu 43. rođendana odlučio je da je dosta i odlazi u zasluženu mirovinu, nakon što je proteklih 20-ak sijao strah i trepet među vratnicama.

Čovjek sa 10 zlata

Omeyer je s reprezentacijom osvojio čudesnih 10 zlatnih medalja. Pet puta je bio svjetski prvak, tri puta prvak Europe, a u dva navrata i olimpijski pobjednik. Ima još i srebro sa zadnjih Olimpijskih igara održanih u Rio de Janeiru, kao i tri bronce (dvije sa SP-a, jedna s EP-a).

Na klupskom planu je četiri puta osvajao Ligu prvaka (s Montpellierom 2003. te Kielom 2007., 2010. i 2012.).

Nebrojeno puta nas je Omeyer rastužio (ili razljutio, kako hoćete) svojim bravuroznim obranama na utakmicama između Francuske i Hrvatske na velikim natjecanjima.

U onim najzlatnijim danima hrvatske rukometne reprezentacije baš je on često puta znao biti taj koji bi se ispriječio Ivanu Baliću, Petru Metličiću i ostalima na putu do zlatne medalje, bilo na način da bi ih svojim intervencijama uništavao u samom finalu ili u ranijem dijelu nokaut faze.

Bilo je to jedno sportsko rivalstvo u kojem su Hrvati češće izvlačili deblji kraj, ali unatoč svemu veliki Titi je zaslužio da ga pozdravimo na kraju karijere i jedne ere koja je obilježila svijet rukometa za sva vremena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider