Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Tuka bosanski adut

Čeka nas spektakularna utrka na 800 metara: Svjetska elita stiže na Hanžek

U Zagreb idući tjedan dolaze čak petorica od deset najboljih trkača na 800 metara s ovogodišnje svjetske ljestvice

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na ovogodišnjem 69. Hanžekovićevom memorijalu idući tjedan nastupit će i petorica od deset najboljih sa svjetske ljetvice na 800 metara među kojima je Nijel Amos iz Bocvane, objavili su u srijedu organizatori.

U Zagreb idući tjedan dolaze čak petorica od deset najboljih trkača na 800 metara s ovogodišnje svjetske ljestvice, uključujući i Amosa koji je s vremenom 1:41.89 vodeći na toj ljestvici.

Amos je olimpijski doprvak iz Londona 2012. U londonskoj utrci u kojoj je David Rudisha s 1:40.91 postavio svjetski rekord, Amos je trčao 1:41.73., a ove godine je ponovno u vrhunskoj formi.

No, u velikoj formi su ponovno i bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka, osvajač brončane medalje na Svjetskom prvenstvu 2015. godine, koji je ove godine u Monacu trčao 1.43.62 te bivši europski prvak Poljak Marcin Lewandowski koji je u Londonu trčao 1:43.74.

U utrci je još i sjajni Kenijac Michael Saruni (1:43.70) pa je jasno da će se 3. rujna na Mladosti moći gledati ozbiljan napad na rekord mitinga kojeg od prošle godine s 1:44.08 drži Nijel Amos.

800 metara - privremena startna lista:

Andreas Kramer (Švedska)
Wesley Vasquez (Portoriko)
Peter Bol (Australija)
Marcin Lewandowski (Poljska)
Michael Saruni (Kenija)
Amel Tuka (Bosna i Hercegovina)
Alexis Miellet (Francuska)
Nijel Amos (Bocvana)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider