Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ozbiljan protivnik

Babić najavio četvrtfinale: Imaju najboljeg trenera na svijetu, htjet će se osvetiti

Hrvatski rukometaši osvojili su prvo mjesto u skupini A Olimpijskih igara nakon što su u susretu posljednjeg kola pobijedili Tunis.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Tamo smo gdje smo htjeli biti, u četvrtfinalu protiv Poljske, dostojnog protivnika s kojim se nadam da ćemo biti na vrhunskoj razini'', kazao je nakon pobjede nad Tunisom izbornik rukometaša Željko Babić.

Hrvatska je i prije utakmice protiv Tunisa osigurala plasman u četvrtfinale. Međutim, naši rukometaši nisu željeli ništa kalkulirati i od prve minute su krenuli 'punim gasom' ostvarivši drugu najuvjerljiviju pobjedu Hrvatske na Olimpijskim igrama ikada.

"Ovo je bila utakmica koju smo morali jako otvoriti i ne dopustiti neki izjednačeni rezultat poslije kojeg bi se kasnije ušlo u neku tučnjavu s Tunižanima. Odmarali smo neke igrače, a i pokušali smo varijantu s Karačićem na krilu u slučaju da ne možemo računati na Štrleka", kazao je Babić, koji je najavio i četvrtfinalnu utakmicu s Poljacima.

"Naravno da to neće biti repriza one povijesne utakmice s EP-a jer se ona događa jednom u sto godina. Poljaci su iznimno dobra momčad, promijenili su trenera, sada je na klupi Dušebajev koji je najbolji trener na svijetu. Oni će se sigurno htjeti osvetiti za onaj domaći poraz. Svi četvrtfinalni parovi su vrlo neizvjesni i pokazalo se da uopće nema favorita. Mi smo dobili dostojnog protivnika za olimpijsko četvrtfinale i sada je na nama da spremimo taktiku i budemo na onoj razini koja će biti dovoljna za pobjedu. Dižemo se u formi i to je dobro", zaključio je Babić.

Manuel Štrlek još uvijek osjeća posljedice udarca u bedro protiv Francuske.

"Boli me još, dobro je da nisam trebao igrati previše. Poljska će biti izuzetno težak protivnik, s novim trenerom igraju kao Kilece. Znam da će mnogi suditi po onom čudu iz Krakova sa EP-a, ali to je samo jedna utakmica. Oni su odmarali Jureckog i sigurno će se spremati za našu igru sa sedam igrača", kazao je Štrlek koji je postigao četiri gola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider