Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zlato za Yoku

Hrgović dobio svoju broncu: Izgubio od olimpijskog prvaka

Posljednjeg dana boksačkog turnira na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru na programu su bila četiri finala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U superteškoj kategoriji (+91 kg) zlato je osvojio Francuz Tony Yoka pobijedivši u finalu Britanca Joea Yoycea sudačkim preglasavanjem 2-1(30-27, 29-28, 28-29). Yoka je tako postao prvi francuski boksač s olimpijskim zlatom u ovoj kategoriji.

Aktualni svjetski prvak je u polufinalu pobijedio našeg Filipa Hrgovića koji se morao zadovoljiti broncom. Odličje istog sjaja kao Hrgović osvojio je i Kazahstanac Ivan Dičko. Osvajač zlatne medalje u Londonu Britanac Anthony Joshua, nakon prošlih OI otišao je u profesionalne vode.

U kategoriji do 64 kg slavio je Uzbekistanac Fazliddin Gaibnazarov pobijedivši u finalu Kubanca s azerbajdžanskom putovnicom Lorenza Sotomayora Collaza sudačkim preglasavanjem. Gaibnazarov je osvojio treće boksačko zlato za Uzbekistan u Rio de Janeiru čime su Uzbekistanci postali najuspješnija boksačka nacija. Osvojili su i dva srebra i dvije bronce. Tri zlata imaju i Kubanci, uz tri bronce.

Rus Vitalj Dunajcev i Nijemac Artem Harutyunyan osvojili su brončane medalje u ovoj kategoriji.

U finalu muha kategorije (do 52 kg) Uzbekistanac Šahobidin Zoirov je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio dvostrukog svjetskog prvaka i brončanog iz Londona Rusa Mišu Aloiana. Bronce su pripale Kinezu Jianguan Huu i Yoelu Segundou Finolu iz Venezuele.

U jedinom ženskom finalu, kategoriji do 75 kg, Amerikanka Claressa Shields je osvojila zlato pobjedom protiv Nizozemke Arnold Vanderlyde. Shield je obranila zlato iz Londona postavši prva američka boksačica ili boksač koji je osvojio dva olimpijska zlata u posljednjih 112 godina. Posljednji kojem je to uspjelo bio je Oliver Kirk koji je 1904. u St Louisu osvojio zlato u dvije težinske kategorije, do 57 kg i do 52 kg. Bronce su podijelile Kazahstanka Dariga Šakimova i Kineskinja Li Qian.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider