Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Ide super'

Hrvati u vodstvu: Stipanović, Fantela i Marenić jure prema medalji

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović prvi je u Laseru, a u vodstvu se nalaze i Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470 na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović prvi je u Laseru, a u vodstvu se nalaze i Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470 na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Stipanović je sedmom i osmom plovu zauzeo 28. i 9. mjesto i ukupno je u vodstvu sa 75 bodova. Bodovne razlike vrlo su male, drugi je Brazilac Robert Scheidt, a treći Australac Tom Burton. Sutrašnja dva plova odlučuju o pozicijama za finale.

"Bio je to težak dan. Uvjeti na kojima sam najgori, loše sam to danas odradio, ali nakon četiri dana i dalje sam prvi, imam jedan loš plov kao i svi ostali, tako da će sutra biti težak i zanimljiv dan. Nas trojica na vrhu smo malo ispred ostatka flote, što je dobro. Bit će neizvjesno do samog kraja. Sutra se trebam držati konkurencije i pokušati ulaziti ispred njih," kazao je Stipanović.

Na prvom mjestu klase 470 nakon pet jedrenja su i dalje Šime Fantela i Igor Marenić. Danas je održan samo jedan plov u kojem su bili treći.

"Daleko smo od gotovog, ali super ide. Zasad nemamo nijedan loš ulaz, dapače svi su nam vrhunski tako da smo jako zadovoljni razvojem situacije. Jedrimo dobro, snalazimo se u uvjetima koji su zahtjevni. Previše je bodova u igri da bi se ičemu pričalo," kazao je Marenić.

Tina Mihelić u Laseru Radialu je nakon osam jedrenja na 12. mjestu i sutra se bori za najboljih deset i finale.

Regata je završila za daskaša Luku Mratovića, zauzeo je 24. mjesto. Startali su 49eri, Pavle Kostov i Petar Cupać su 15. nakon dva plova.

Nakon dana odmora sutra se na more vraća Ivan Kljaković Gašpić, zasad je sedmi u Finnu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider