Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
idemo po zlatoooo

Fantela i Marenić osigurali najmanje BRONCU na Olimpijskim igrama!

Hrvatski dvojac u klasi 470 i dalje je vodeći u ukupnom poretku jedriličara, te u plov za medalje ulazi kao takav...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić osigurali su najmanje BRONAČNU medalju na Olimpijskim igrama u Riju, nakon što su u velikom danu za hrvatski sport odradili tri naporna plova. Naši jedriličari zadržali su vodstvo u ukupnom poretku, te su za četvrtoplasiranu posadu nedostižni, što znači da imaju najmanje broncu!

U tri odrađena plova bili su osmi, šesti i u konačnici sjajni treći. Prvi rezultat, 8. mjesto, im se brisao, jer im je to ujedno bio i najlošiji plov od svih 10 odrađenih! To dovoljno govori koliko su bili sjajni od početka pa sve do danas te ako ima pravde tako će odraditi i posljednji plov i zasluženo uzeti broncu!

Plov za medalje na rasporedu je oko 19 sati po hrvatskom vremenu. U njega će krenuti 10 prvoplasiranih posada, a bodovi na koncu plova će se udvostručiti, što znači da najbolja posada dobiva dva negativna boda, drugoplasirani četiri i tako dalje.

U ovom slučaju Fantela i Marenić moraju završiti među prvih šest i osvojit će olimpijsko zlato neovisno o plasmanu Grka Mantisa Panagiotisa i Kagialisa Pavlosa koji u plov za medalje ulaze s druge pozicije! Naime, u odnosu na drugoplasirane Grke imaju 11 bodova prednosti. Trećeplasirani Australci Belcher i Ryan kasne 13 bodova.

Ranije danas Tonči Stipanović osvojio je srebrnu medalju u klasi Laser, dok je Ivan Kljaković Gašpić ipak ostao bez medalje u klasi Finn. On je u plovu za medalje bio posljednji, dok je Amerikanac koji ga je lovio bio prvi.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider