Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sretno dalje

Samardžić u polufinalu, Todorović nije uspio i oprostio se od plivanja

Matea Samardžić izborila je polufinale utrke na 200 leđno, dok isto za rukom nije pošlo Mariju Todoroviću...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska plivačica, 21-godišnja Matea Samardžić plasirala se u polufinale utrke na 200 metara leđno na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru zauzevši 15. mjesto u kvalifikacijama.

Osvajačica brončane medalje s ovogodišnjeg Europskog prvenstva Samardžić je u kvalifikacijama ostvarila vrijeme od 2:10.51 minuta, što je za 1.27 sekundi sporije od njezina najboljeg rezultata s kojim je u svibnju u Londonu osvojila broncu, ali je bilo dovoljno za prolazak među 16 najboljih, na kraju je imala 41 stotinku bolje vrijeme od 17. Talijanke Margherite Panziere, prve koja nije izborila polufinale.

Nastup na 200m leđno bio je treći za Samardžić u Riju, ona je dosada zauzela 13. mjesta na 400m mješovito i 100m leđno.

Najbrža u kvalifikacijama bila je Mađarica Katinka Hosszu sa 2:06.09 ispred Kanađanke Hilary Caldwell sa 2:07.40 i Amerikanke Madeline DiRado sa 2:08.60.

Polufinalne utrke na programu su od 3.30 sati po hrvatskom vremenu.

Mario Todorović nije se uspio plasirati u polufinale na 50 metara slobodno, 27-godišnji Korčulanin je u kvalifikacijama plivao 22.65 sekundi što je bilo dovoljno za 40. mjesto. No, da je i plivao na razini osobnog rekorda (22.44) ne bi bio niti blizu ulaska među najboljih 16, posljednje mjesto u polufinalu zauzeo je Rumunj Norbert Trandafir sa 22.10.

Nedugo nakon svoje utrke Mario je na svom Facebook profila objavio tužnu vijest.

"Došao je i taj dan. Zadovoljan kako sam odradio utrku (naravno bilo je nekih grešaka) i sretno izašao iz bazena. Dao sam sve od sebe da otplivam najbolje što mogu i da predstavim svoju zemlju.

Tužni dio ali opet s veseljem mogu reći da sam u zadnjih 11 godina koliko nastupam za HRV reprezentaciju dao sve od sebe za svaki nastup pod kapicom CRO, a današnji dan je bio zadnji start pod kapicom HRVATSKA. Sretan ali opet tužan jer dolazi kraj mog vrhunskog plivanja koji je bio dio mog života i bez kojeg ni dan nisam mogao provest.

Proveo sam lijepe trenutke u plivačkom svijetu, upoznao dosta dobrih ljudi ali i loših. Lošim ljudima koji su čekali da lošem otplivam i da se naslađuju želim sretan daljnji život. Imao bi još dosta toga za napisat ali od sreće,tuge i ostalo neka ostane u mom srcu i glavi.

Za kraj bi se najviše zahvalio mojoj obitelji koji su mi uvijek bili podrška, kad je bilo uspona i padova.

Također hvala trenerima bez kojih nebi napravio ono što sam napravio a to su redom: Andro Depolo, Renata Pavić, Jasna Tedeschi, Pero Kuterovac, Sergio Lopez Miro, Miloš Milošević i naravno klub koji je uvijek bio tu Zagrebački Plivački Klub i vjeran sponzor koji je uz mene već 10 godina - CEDEVITA.

Hvala svim iskrenim prijateljima koji su bili uz mene kad je bilo dobro i loše.

Također hvala svim kolegama iz reprezentacije a posebno HVALA ide Sanji Jovanović također i kolegama iz KLUBA.

Sada okrećem novu stranicu u životu, koja se nadam bit uz bazen ali ne u vodi :-) ah a mozda i negdi drugdje.

HVALA jos jednom svima koji ste cijelo vrijeme bili uz mene. Čestitam braći Sinković na zlatnoj medalji kao i ostalim HRV sportašima koji su danas pobjedili ili nastupili".
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider