Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
luda utakmica!

Hrvatska pobijedila Francusku i izborila četvrtfinale Olimpijskih igara!

Hrvatska je u još jednoj ludoj završnici pobijedila Francusku u rukometnom klasiku...

Hrvatski rukometaši pobijedili su Francuze na olimpijskom turniru nakon čega su preuzeli vodstvo u skupini te će u slučaju pobjede protiv Tunisa s prvog mjesta otići u četvrtfinale. Kauboji su slavili s 29:28!

Kod Hrvatske najefikasniji su bili Marko Kopljar sa 6, te Zlatko Horvat i Manuel Štrlek sa po 5 golova, dok je Francusku predvodio Michael Guigou sa 10 pogodaka.

Bila je to sjajna utakmica, pravi rukometni klasik u kojem se vodstvo smjenjivalo s jedne strane na drugu. Prvo smo mi poveli i vodili igru, da bi Francuzi pred kraj prvog poluvremena okrenuli, no ipak na poluvrijeme igrači Željka Babića odlaze s +2 (14:12).

U nastavku je Hrvatska u dva navrata imala +3, no Francuzi su se svaki put vratili u egal. Na samom finišu utakmice suci su malo više navlačili za Francuze i isključivali naše igrače prilikom dosuđivanja sedmeraca. No to nije omelo naše dečke da uzvrate punom snagom.

Malo više od dvije minute prije kraja isključenje je zaradio Slišković i Francuska je poravnala. Već u idućem napadu Štrlek je izbjegao pažnji Portea, izborio sedmerac kojeg je Horvat realizirao za vodstvo 29:28, a onda je uslijedila drama...

Karabatić je promašio napad za Francusku, suci nisu svirali ništa i Hrvatska je imala posljednji napad 50 sekundi prije kraja. Međutim, u pokušaju prodora Mamić radi prekršaj u napadu, a potom i zadržava loptu što su suci kaznili crvenim kartonom i sedmercem jer je hrvatski gol bio prazan. To se isto dogodilo nama protiv Argentine kada je Duvnjak zabio za pobjedu.

Francuzi nisu imali te sreće jer je na našem golu bio Pešić koji je obranio prvi sedmerac na utakmici, nakon što je prethodnih šest za Francuze zabio Guigou.

Nakon nepotpunog 4. kola Hrvatska je sada vodeća reprezentacija u skupini i tako će i ostati do posljednjeg kola. Tamo nam treba pobjeda protiv Tunisa i onda bi u četvrtfinale otišli s prvog mjesta. Izbornik Željko Babić najavio je da će odmarati neke igrače.

Susret protiv Tunižana je u utorak u 0.50 sati po hrvatskom vremenu.

HRVATSKA: Stevanović, Pešić; Duvnjak 3, Stepančić 1, Kopljar 6, Gojun 2, Horvat 5 (3), Karačić 1, Štrlek 5, Čupić, Mamić 1, Slišković 3, Brozović 1, Kozina 1.

FRANCUSKA: Gerard, Omeyer 1; Narcisse, Nikola Karabatić 1, Mahe, Grebille 1, N'Guessan 5, Abalo, Sorhaindo 4, Guigou 10 (6), Luka Karabatić, Fabregas, Dipanda 3, Porte 3.

SUCI: Anton Palsson, Jonas Eliasson (Island)

SEDMERCI: Hrvatska 3-3, Francuska 6-7.

ISKLJUČENJA: Hrvatska 10 minuta, Francuska 4 minute.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider