Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
čekaju kauboje

Danska razbila Sloveniju na krilima Hansena i Svana

Danci su rezervirali kartu za potencijalni revanš s hrvatskim rukometašima u polufinalu olimpijskog turnira...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rukometaši Danske plasirali su se u polufinale olimpijskog turnira u Rio de Janeiru uvjerljivom 37-30 (16-13) pobjedom protiv Slovenije u četvrtfinalu.

Danci su tijekom čitavog susreta bili u prednosti iako su Slovenci većinom prvog poluvremena držali priključak. Ipak, na odmor se otišlo s tri gola razlike za Dansku da bi u nastavku uslijedio raspad slovenske igre. Danska je odjurila na devet golova prednosti (26-17) sredinom drugog poluvremena i utakmica je bila zaključena.

Lasse Svan i Mikkel Hansen su sa po osam golova predvodili Dansku dok su Blaž Jarc i Marko Bezjak postigli po šest golova za Sloveniju.

Danska će u polufinalu u petak igrati protiv boljeg iz ogleda Hrvatska - Poljska koji je na programu od 1.30 sati iza ponoći. Hrvatska i Danska već su se susrele u Riju u skupini i Hrvatska je slavila sa 27-24.

Ranije su plasman u polufinale osigurali branitelji naslova Francuzi koji su sa 34-27 svladali domaćine Brazilce, te europski prvaci Nijemci koji su sa 34-22 pobijedili svjetskog doprvaka Katar.

 

Rezultati četvrtfinala:

Njemačka - Katar 34-22
Francuska - Brazil 34-27
Danska - Slovenija 37-30

Kasnije igraju:

HRVATSKA - Poljska (četvrtak, 1.30 sati).

Parovi polufinala - 19. kolovoza

Njemačka - Francuska

Danska - HRVATSKA/Poljska

Finale i za 3. mjesto - 21. kolovoza

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider