Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'23 godine urodile plodom'

VIDEO Pogledajte kako je Split proslavio Stipanovićevo srebro u Riju

Kamere Nove TV plov za odličja u klasi Laser pratile su u krugu obitelji i prijatelja Tončija Stipanovića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvu medalju za hrvatsko jedrenje osvojio je Tonči Stipanović u klasi Laser na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

U njegovom klubu Mornar utrku je s njegovim roditeljima i prijateljima pratio reporter Nove TV Mario Jurič.

"Predivno, toliko smo sretni da vam to ne možemo opisati. Srce mi se steglo, ne znam kako bih vam to opisala", ushićena je bila majka Merica.

Priznaje da su očekivali medalju, ali i da su malo spavali nakon što je plov za medalje zbog nedostatka vjetra bio otkazan.

"Malo smo spavali, više ne spavali. Bilo bi možda bolje da je sve završilo u ponedjeljak. Neka Tonči što prije dođe kući da možemo slaviti", veselo će Merica Stipanović.

Otac Ernest također je bio ponosan na svog sina.

"Malo su suci kumovali tom penalu, trebali su se malo dalje držati jer su ti valovi od njihova gumenjaka pridonijeli da se Tonči nasloni na Australca. Tako je to izgledalo izdaleka, a sad da li je tako ili nije to znaju oni. Regata je uvijek takva da se do zadnjega ne zna što će biti. Unaprijed se ništa ne zna. Vidimo da je Ivan Kljaković Gašpić ostao bez bronce. Prema tome, to je jedrenje i to tako treba prihvatiti. Svaka medalja koja se osvoji je prava medalja", istaknuo je Ernest Stipanović:

Što ovo znači za klub Mornar i za Split?

"Znači da je dugogodišnji rad od 23 godine koliko Tonči jedri urodio plodom i da će vjerojatno i dalje jedriti s obzirom da ima takve rezultate. Puno to znači za klub koji je dao puno jedriličara koji nisu toliko priznati. Nadamo se da će ova medalja iznjedriti sve te jedriličare vanka, da se vidi kakav je to sport", poželio je otac i otkrio kako su se neposredno nakon utrke uspjeli čuti s Tončijem:

"Tonči je zadovoljan, dogodilo se to što se dogodilo. Rekao je da slavimo, da je on zadovoljan i miran i sve je OK. Prilika je bila, ali uvijek kad imaš priliku i ako je iskoristiš onda je to to. Ako nisi iskoristio onda si malo nezadovoljan. Ali, medalja na Olimpijskim igrama je medalja na Olimpijskim igrama, bez obzira kakva", zaključio je Ernest Stipanović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider