Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Veliki uspjeh

Navijači i HOO dočekali zlatnu braću Sinković i srebrnog Martina

Posljednju delegaciju hrvatskih sportaša iz Rija predvodili su osvajači dvaju medalja u veslanju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) dočekao je u zračnoj luci Zagreb posljednju skupinu hrvatskih olimpijaca s Olimpijskih igara u Riju.

Vratili su se zlatni veslači Martin i Valent Sinković, srebrni veslač Damir Martin, taekwondašice Lucija i Ana Zaninović te taekwondaš Filip Grgić.

U ime HOO-a, pozdravio ih je glavni tajnik Josip Čop.

Braća Martin i Valent Sinković osvojili su zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju. Tako su srebrnoj medalji koju su osvojili na Olimpijskim igrama u Londonu prije četiri godine u četvercu na pariće s Damirom Šainom i Damirom Martinom, pridodali i najsjajnije odličje u dvojcu na pariće.

Otkako su zajedno u dvojcu na pariće, od lipnja 2014., braća Sinković upisali su pobjede u 29 utrka u nizu na velikim natjecanjima, računajući od kvalifikacija do finala.

Damir Martin osvojio je srebrnu medalju u samcu. U foto-finišu u finalu izgubio je od branitelja naslova otprije četiri godine iz Londona, Novozelanđanina Mahea Drysdalea. U samcu je osvojio naslove europskog prvaka prošle godine u Poznanu i ove godine u Brandenburgu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider