Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
bilo je svega

VIDEO Pogledajte najsmješnije trenutke po kojima ćemo pamtiti Rio!

Zaključene su 31. ljetne Olimpijske igre u Rio de Janeiru i vrijeme je za SMIJEH...

U noći s nedjelje na ponedjeljak i službeno su zatvorene 31. Olimpijske igre koje su se održale u Rio de Janeiru. Uoči početka Igara bilo je puno strahova je li Brazil spreman za domaćinstvo s obzirom na brojne probleme u organizaciji i unutar države. Međutim, sve je u konačnici prošlo bez većih problema.

Hrvatska je Rio napustila s 10 medalja oko vrata. Pet zlata, tri srebra i dvije bronce. Najuspješniji je to nastup hrvatskih sportaša na olimpijskim igrama od naše samostalnosti.

Igre su završene, a u nastavku slijedi 10 smiješnih trenutaka po kojima ćemo pamtiti ove Igre u Riju.

1. Mongolski treneri

Nakon što je mongolski hrvač Ganzorig Mandakhnaran izgubio u borbi za broncu na Olimpijskim igrama u kategoriji do 65kg, njegovi treneri poludjeli su zbog toga.

Naime, Mandakhnaran je mislio da je osvojio medalju i počeo slaviti desetak sekundi prije kraja, no suci su mu oduzeli poen zbog bježanja u borilištu. Mongolski hrvač pao je shrvan u suzama, a njegovi treneri priredili su ludi šou skinuvši praktično svu odjeću sa sebe iz protesta na tu odluku.

2. Francuski mačevalac

Francuz Enzo Lefort osramotio se tijekom natjecanja nakon što mu je mobitel ispao iz hlača. Borba je bila u punom jeku, suparnik je pritiskao Leforta, a ovom je u tom trenutku iz stražnjeg džepa ispao mobitel. On ga je mirno podigao i odnio svom treneru.

Puno se nakon toga pričalo o tom detalju, a mnogi su potrvdili da je razlog zbog kojeg je Francuz imao mobitel u džepu tijekom borbe igra Pokemon GO. Riječ je o igrici koja je zaludila svijet, mlade i odrasle.

3. Ples Davida Katoataua

Dizač utega iz Kiribatija, David Katoatau, osvojio je navijače svojim plesom tijekom natjecanja u dizanju utega. On je nakon svakog uspješnog nastupa otplesao neku svoju koreografiju kojom je pokušao podići svijest i ukazati na klimatske promjene koje se događaju oko svih nas.

4. Kineska plivačica

Kineskinja Fu Yuanhui izborila je finale utrke na 100 metara leđno, no nije bila svjesna da je to ostvarila rezultatom ispod 59 sekundi. Kada joj je kineska novinarka to obznanila, njenoj sreći nije bilo kraja.

"Ne zanima me finale! Ja sam presretna ovim rezultatom", rekla je oduševljena i iskrena Kineskinja.

U konačnici se okitila broncom...

5. Srpski veslači

Srpski veslači Miloš Vasić i Nenad Beđik nisu uspjeli završiti kvalifikacijsku utrku u disciplini dvojac bez kormilara na Olimpijskim igrama u Riju. Njima se prevrnuo čamac u poslednjih 400 metara utrke dok su bili na trećem mjestu, zbog čega su ostali bez plasmana.

Prevrtanje čamca nije se dogodilo još od Atene 2004. godine...

6. Pogrešno korištenje bočice vode

Komična situacija dogodila se na utakmici ženske australske nogometne reprezentacije. Tijekom prekida Lisa De Vanna krenula je popiti vode, no okrenula je bočicu na pogrešnu stranu. Suigračica Elise Kellond-Knight stajala je odmah do nje i poput brižne majke je ispravila pogrešku, te joj je okrenula bočicu na ispravnu stranu. Video je odmah postao viralan i nasmijao je mnoge.

7. Japanski skakač s motkom

Japanski predstavnik u skoku s motkom Hiroki Ogita nije se uspio kvalificirati u finale. Ne bi to bilo ništa čudno, s obzirom na njegovu (ne)kvalitetu, da mu nije odmogao vlastiti penis. Prilikom preskoka najprije je nogama zahvatio dio letvice koja bi i da ju nije dirao spolovilom svejedno pala. No ovako je postao internetski hit.

8. Kanadski plivač

Kanadski plivač Santo Condorelli prije svake utrke pokaže srednji prst. Njegov potez je na prvu vrlo ružan, ali srednji prst je u ovoj priči namijenjen samo jednom gledatelju - njegovom ocu.

Kada je imao osam godina Condorelli bi se uvijek uplašio na startu. Trema bi ga u potpunosti svladala, ostao bi nepomičan, a tati je na pamet pala 'odlična' ideja:

"Rekao sam mu dosta! Svaki put kada dođeš na start, opusti se. Nemoj razmišljati o utrci. On me pitao kako da to učini, a ja sam mu odgovorio pokaži da te boli briga. Stoga me prije jedne utrke pogledao na tribinama, pokazao mi je srednji prst i to je ostalo sve do danas", rekao je Joseph Condorelli.

9. Brazilski nosači baklje

Olimpijski plamen naišao je na brojne probleme tijekom svog putovanja do Rio de Janeira. Nakon 20,000 kilometara dugog putovanja kroz 300 gradova i 26 pokrajina po najvećoj državi Južne Amerike, olimpijska baklja je nakon serije prosvjeda konačno stigla u Rio de Janeiro.

Na putu prema gradu u kojem za dva dana počinju olimpijske igre, demonstranti su nekoliko pokušali ukrasti baklju i ugasiti olimpijski plamen. Prvi incident dogodio se u Sao Paulu, problema je bilo i u Porto Alegreu, a izgredi su nastali i u južnom predgrađu Rio de Janeira, gdje je na prolasku baklje nastao pravi metež i strka. Navodno je jedna baklja ukradena, a druga ugašena.

10. Ilegalni natjecatelja skokova u vodu

Jedan navijač odlučio se proslaviti na natjecanju skokova u vodu na Olimpijskim igrama u Riju. On je preskočio ogradu u trenutku kada zaštitari nisu bili blizu stepenica koje su vodile na platformu. Dok je trčao prema najvišoj platformi postepeno je skidao odjeću, a onda ga je na vrhu sustigao zaštitar dok je skidao hlače.

Iako ga je zgrabio za ruku, neindetificirani mladić se uspio istrgnuti kada je skinuo hlače i skočiti u bazen. Kada je izašao zaradio je ovacije navijača, kojima se i naklonio. Zaštitari su ga nakon toga mirno ispratili izvan dvorane zajedno s njegovom odjećom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider