Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bogato nagrađen

Prije osam godina ovaj je klinac tražio 'fotku' s Phelpsom, a sada ga je pobijedio

U utrci na 100 delfin 21-godišnji singapurski plivač Joseph Schooling priredio je iznenađenje pobijedivši Michaela Phelpsa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mladi Joseph Schooling iznenadio je Michaela Phelpsa u utrci na 100 metara delfin osvojivši prvo olimpijsko zlato u povijesti Singapura.

21-godišnji Singapurac postavio je novi olimpijski rekord (50,39) ostavivši iza sebe slavnog Amerikanca 75 stotinki, koji je osvojio srebro zajedno s Južnoafrikancem Chadom Le Closom i Mađarom Laszlom Csehom, koji su ostvarili identično vrijeme. Phelpsu je to bilo 27. olimpijska medalja, pri čemu treće srebro uz 22 zlata i dvije bronce.

Nedugo nakon utrke, pojavila se priča o susretu Phelpsa i mlađahnog Schoolinga netom prije Olimpijskih igara u Pekingu 2008. Amerikanac se u Singapuru pripremao za Olimpijske igre, a na bazenu mu je sramežljivo prišao 13-godišnji dječak i zatražio fotografiranje.

Prije četiri godine na Olimpijskim igrama u Londonu Schooling je utučeno sjedio sa strane jer nije prošao u polufinale. Phelps je bio u prolazi, stao je i upitao ga što mu je.

„Kazao mi je da sam mlad i da ima vremena za mene“, otkrio je Schooling, kojem je Phelps plivački uzor i inspiracija.

Schooling od 14 godine živi u SAD-u gdje je trenirao u momčadi „University of Texas“. Za osvojeno zlato vlada Singapura nagradila ga je sa 750.000 dolara.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider