Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
olimpijske igre 2016

Sjajni Čilić ekspresno poslao kući Dimitrova

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić ekspresno se plasirao u 2. kolo olimpijskog turnira u Rio de Janeiru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marin Čilić je u dvoboju 1. kola pobijedio bugarskog tenisača Grigora Dimitrova 6-1, 6-4 za 64 minute igre.

Čilić je protiv 34. tenisača svijeta odigrao sjajno deklasiravši ga u svim segmentima igre. Prvi hrvatski reket je otvorio meč s dva oduzeta servisa i vodstvom 5-0. Šokirani Dimitrov tek je u šestoj igri obranio servis. Na koncu je Čilić dobio set 6-1 za 29 minuta igre. U drugom setu Dimitrov je odigrao bolje, ali nedovoljno za pobjedu. Čilić je u petoj igri oduzeo servis suparniku i potom mirno odradio set do kraja.

Bio je to njihov treći međusobni susret i druga Čilićeva pobjeda. Na turniru u Parizu iz Masters serije prošle godine pobijedio je 25-godišnji bugarski tenisač, dok je Čilić bio bolji 2014. u Brisbaneu. Pobjeda Čiliću u 2. kolu donosi boljeg iz susreta Moldavca Radu Albota i Rusa Teymuraza Gabiašvilija.

Nešto ranije u 2. kolo plasirala se i jedina hrvatska tenisačica na Rio de Janeiru Ana Konjuh nakon pobjede protiv Njemice Annike Beck 7-6 (5), 6-1.

Najmlađa tenisačica na olimpijskom turniru je do pobjede protiv 43. igračicu svijeta stigla nakon sat i 42 minute igre. Dubrovkinja je bolje otvorila meč i povela s 3-1, međutim Njemica je nadoknadila break i odvela set u trinaestu igru koja je otišla na stranu 18-godišnje Konjuh. U drugom setu hrvatska tenisačica je odigrala sjajno i za 34 minute slavila 6-1 za ukupnih 2-0. Bio je to njihov drugi međusobni susret i druga pobjeda Ane Konjuh. Prvu je ostvarila u Limogesu 2014. godine.

U 2. kolu Konjuh će igrati protiv bolje iz susreta Srpkinje Ivanović i Španjolske Suarez Navarro.

Na teren danas još izlazi i Borna Ćorić koji će odmjeriti snage protiv Francuza Gillesa Simona, a potom će Čilić i Marin Draganja u konkurenciji parova igrati protiv srpskih tenisača Novaka Đokovića i Nenada Zimonjića.

Hrvatski tenisači su u dosadašnjim nastupima na olimpijskim igrama osvojili tri brončane medalje. Goran Ivanišević je 1992. u Barceloni bio treći u pojedinačnoj konkurenciji i u paru s Goranom Prpićem, a broncu su u parovima osvojili Mario Ančić i Ivan Ljubičić u Ateni 2004. godine.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider