Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sve bolji i bolji

Španjolci razbili Francuze za polufinale: Mirotić potopio Parkera i društvo

Španjolski košarkaši nastavili su igrati sve bolju i bolju košarku kako odmiče olimpijski turnir...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Španjolske plasirali su se u polufinale olimpijskog turnira u Rio de Janeiru nakon uvjerljive 92-67 (19-16, 24-14, 26-19, 23-18) pobjede protiv Francuske u četvrtfinalu.

Aktualni europski prvaci su nakon dva poraza na startu natjecanja, od Hrvatske i Brazila, pronašli pravu formu i u četvrtfinalu lakoćom svladali svoje velike rivale. Španjolci su preuzeli kontrolu rezultata sredinom prve četvrtine i potom ju samo povećavali do maksimalnih 30 razlike (90-60).

Svi Španjolci upisali su se u strijelce, a najefikasniji je bio Nikola Mirotić sa 23 poena, Willy Hernangomez je dodao 16, dok su kod Francuza bolji od ostalih bili Tony Parker sa 14 i Nando De Colo sa 13 ubačaja.

Španjolska će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta SAD - Argentina. SAD i Španjolska susretali su se u finalima posljednjih dvaju OI u Pekingu i Londonu kada su oba puta bolji bili Amerikanci, a većina analitičara smatrala je kako će i u Riju ove dvije reprezentacije igrati za zlato. No, zbog slabog starta Španjolaca, taj dvoboj na programu će već u polufinalu.

Ranije se i Australija bez suviše stresa plasirala se u polufinale pobijedivši u četvrtfinalu Litvu sa 90-64. U pobjedničkim redovima najefikasniji su bili Patty Mills sa 24 koša, Aron Baynes sa 16 i Matthew Dellavedova sa 15 koševa. Litvu su predvodili Mantas Kalnietis i Antanas Kavaliauskas sa po 12 koševa.

Australija će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta Hrvatska - Srbija, koji je na programu od 3.15 sati.

 

Rezultati četvrtfinala:

Australija - Litva 90-64

Španjolska - Francuska 92-67

Kasnije:

SAD - Argentina

HRVATSKA - Srbija

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider