Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sretno filipe

Filip Ude u Rio stiže spremniji nego ikad

Najbolji hrvatski gimnastičar Filip Ude završio je u Rusiji posljednje pripreme za Olimpijske igre i osjeća se spremnijim nego ikad za natjecanja koja ga čekaju u Rio de Janieru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ruskom nacionalnom olimpijskom centru "Ozero Krugloe" nedaleko Moskve Filip Ude je desetodnevne pripreme odrađivao u dva segmenta - simuliranje nastupa na natjecanju i kondicijsko održavanje forme - a uoči povratka u domovinu njegovi treneri Igor Kriajimski i Mario Vukoja zaključili su da je forma 30-godišnjeg Čakovčanina bolja nego uoči igara u Pekingu prije osam i u Londonu prije četiri godine.

Potvrdio je to i sam Filip Ude koji je izjavio kako se osjeća odlično te da ne može vjerovati da u godinama kada njegovi vršnjaci razmišljaju o umirovljenju trenira bolje nego ikad.

"Imam visoku razinu samopouzdanja i vjerujem kako će sve ići po planu", kazao je Ude.

Pripreme u Rusiji dale su i odgovor na pitanje s kojom vježbom će Ude nastupati na kvalifikacijama olimpijskog turnira. Vagalo se između početne ocjene od 6.5 ili 6.7, ali je na kraju odluka pala na težu vježbu od 6.7. Ta vježba, s kojom je Ude osvojio srebro na svjetskom prvenstvu prije dvije godine u kineskom Nanjingu, daje prostora za nekakvu manju grešku dok ona od 6.5 to ne može garantirati.

Jaču vježbu odrađivao je u kontinuitetu bez većih problema tijekom svih dana u Rusiji, pokazavši pritom veliku psihičku stabilnost te je prevagnula ta opcija. Za nastup u finalu Ude će raditi vježbu s početnom ocjenom od 7.0 koja garantira medalju, a ako se izvede bez greške vjerojatno i onu najsjajniju.

Najveći konkurenti natjecanja na konju s hvataljkama su mu Britanci Smith i Whitlock te Armenac Merdinyan.

"Odbrojavanje je počelo i svi jedva čekamo nastup u kvalifikacijama te smo sve podredili da izborimo finale", izjavio je Vukoja i dodao želju da kad to odbrojavanje završi Filip na svojim trećim Igrama osvoji ono po što je došao, za što je toliko mukotrpno radio.

"Želimo još jednom razveseliti sve Hrvate, sve Međimurce, sve Čakovčance", rekao je Vukoja, dok je Kriajimski kratko poručio: "Pripreme su odlično prošle i spremni smo!"

Naša gimnastička ekspedicija otputovat će 29. srpnja za Rio de Janeiro. Podium trening bit će održan 3. kolovoza, a kvalifikacije tri dana kasnije. Finale na konju s hvataljkama na rasporedu je 14. kolovoza.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider