Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
veliko razočaranje

Brazilci u nevjerici: Neymar i društvo nemoćni na startu olimpijskog turnira!

Nogometni turnir u Riju krenuo je i prije službenog otvorenja Olimpijskih igara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brazilska nogometna reprezentacija razočarala je domaće gledatelje nakon što je u četvrtak u svojoj prvoj utakmici nogometnog turnira na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru odigrala 0-0 protiv Južnoafričke Republike.

Napad Brazila, koji nije nikada osvojio zlato u nogometu na olimpijskim igrama, predvodila su tri napadača - zvijezda Barcelone Neymar, koji je jedan od trojice igrača starijih od 23 godine u momčadi, pojačanje Manchester Cityja Gabriel Jesus i 19-godišnji Gabriel Barbosa, napadač Santosa.

Međutim, južnoafrička reprezentacija koja nema tako velika imena u svom sastavu, uspješno im se odupirala čak i kada je ostala bez Mothobija Mvale koji je isključen u 59. minuti. Brazil je napadao i imao je 21 udarac prema golu od toga sedam u okvir gola, ali nije uspio zabiti. Priliku utakmice imao je Gabriel Jesus u 69. minuti.

U prvoj utakmici skupine A Danska i Irak su odigrali također 0-0.

Argentina poražena

Ovo nije jedino iznenađenje turnira jer je u skupini D Argentina izgubila 0-2 od Portugala. To je prvi poraz Argentinaca na olimpijskom turniru u 13 utakmica. Bili su neporaženi na OI 2004. i 2008. kada su osvojili zlato. U drugoj utakmici skupine D Hobnduras je slavio protiv Alžira 3-2.

U skupini C Meksiko je odigrao 2-2 protiv Njemačke i sva su četiri gola pala u drugom poluvremenu.
U drugoj utakmici skupine C Južna Koreja je sa 8-0 slavila protiv debitanta Fidžija. U zadnjoj utakmici koja je igrana u četvrtak, Nigerija je u skupini B pobijedila Japan sa 5-4.

Nogometni turnir uvijek kreće i prije službenog otvaranja Igara koje će se dogoditi noćas od 1 sat ujutro.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider