Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
litavci imaju iskustva

Argentinci upozoravaju: Hrvatska i Litva namjestit će utakmicu!

Nakon što su vaterpolisti izgubili pod čudnim okolnostima od Francuske, slična bi se priča mogla dogoditi i noćas u slučaju košarkaša, smatraju Argentinci...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči posljednjeg kola natjecanja po skupinama košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru Argentinski košarkaški savez (CABB) podigao je veliku prašinu. Predsjednik saveza Federico Susbielles upozorio je na potencijalno namještanje rezultata, a tiče se posljednjeg ogleda u skupini B između Hrvatske i Litve.

"Naš savez radi sve što je u našoj moći da upozorimo nadzorna tijela o mogućem namještanju. Argentina uvijek igra maksimalno i na pobjedu. Nikad ne kalkuliramo i vrlo smo ponosni na to", napisao je na svom Twitter profilu predsjednik argentinskog saveza.

Razlog zbog kojeg su se Argentinci podigli na noge je sljedeći. Ukoliko Španjolska pobijedi u njihovom međusobnom ogledu i Brazil očekivano pobijedi Nigeriju, Litva i Hrvatska odlučivat će o vlastitom, ali i argentinskoj poziciji u skupini. Argentinci vjeruju da bi se Hrvatska i Litva mogli dogovoriti da naši pobjede, što bi u konačnici značilo da i mi i Litavci izbjegavamo SAD sve do finala.

U slučaju pobjede Hrvatska bi osvojila skupinu, Litva bi bila treća, a Argentina četvrta i išla bi na SAD u četvrtzavršnici. Hrvatska bi kao prva išla na Srbiju, a Litva kao treća na Australiju.

Na Twitteru se oglasio i košarkaš Venezuele Greivis Vasquez, koji je podsjetio da je Litva nešto slično napravila na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre 2012. godine. Tada su Litavci pustili Nigeriji u posljednjem meču skupine, nakon čega se zatvorio krug između spomenute tri reprezentacije, u kojem je Venezuela izvukla najdeblji kraj i oprostila se od kvalifikacija, iako je slavila protiv Nigerije.

Podsjetimo, u nedjelju su vaterpolisti u posljednjem susretu svoje skupine izgubili od Francuske, koju su prije sedam mjeseci 'ispeglali' 15 golova razlike, samo kako bi (vjerojatno) izbjegli Srbiju do eventualnog finala. Srbi su nas odmah prozvali za namještanje suparnika.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider