Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Španjolska bruji

Zvijezda Reala ne želi ligu bez Barce: 'To nije poanta nogometa'

U Španjolskoj je jedna od glavnih sportskih tema mogući raspad Primere kakvu poznajemo danas.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok prvenstva miruju zbog reprezentativne stanke, španjolska se sportska, ali i sveopća javnost bavi skorašnjim referendumom o neovisnosti u Kataloniji.

Ako se Katalonci odluče izaći iz sastava Španjolske, što neće biti tako jednostavno kao u pitanju Škotske jer Madrid ne želi dati dozvolu za odlazak, nogometno bi prvenstvo moglo ostati bez katalonskih klubova.

To je jučer još jednom ponovio Javier Thebes, prvi čovjek španjolskog nogometa. No, mnogi misle kako je to samo dio kampanje kako bi se Katalonce odgovorilo da glasaju protiv neovisnosti. Jer, i Monaco igra u francuskom prvenstvu, kao i klubovi iz Andore u španjolskim nižim ligama.

Uostalom, vjerojatno bi većina Španjolaca i dalje htjela gledati Barcelonu i Espanyol u Primeri.

Tako misli i napadač Reala Karim Benzema

''Barcelona treba ostati u Primeri. Poanta nogometa je da imate dva velika kluba. Real i Barcelona trebaju igrati međusobno. Nastat će problem ako Barcelona napusti ligu. Nadam se da neće doći do toga'', jasna je poruka zvijezde Reala.

Niti u Realu sigurno nisu sretni zbog takvih najava iz saveza, barem ne službeno. Smrt El Clasica bila bi veliki udarac za cijeli španjolski nogomet...
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider