Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kekova poruka ohrabrenja

Rijeka ispunila misiju, ali nije sve prošlo idealno uoči derbija s Dinamom

Okončano je 26. kolo HNL-a, a u sklopu idućeg ove nas subote čeka utakmica godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rijeka je neokrznuto prošla kroz Vinkovce postigavši tri gola za tri boda i očuvanje prednosti u odnosu na Dinamo.

U subotu će Riječani na svojoj Rujevici dočekati Modre s četiri boda prednosti i eventualnim trijumfom mogli bi stići na milimetar od naslova prvaka, prvog u klupskoj povijesti. Tih sedam bodova bi Dinamo teško nadoknadio, unatoč tome što u posljednjem kolu prvenstva na Maksimiru čeka Rijeku.

Matjaž Kek bio je zadovoljan poslije pobjede kod Cibalije.

"Došli smo zasluženo do našeg cilja, a to su novi bodovi. Odrađenim poslom u prvom poluvremenu poslali smo poruku kakvi su naši ciljevi i što želimo u svakoj utakmici", poručio je Kek.

Zuta suspendiran

Rijeka je u posljednjih 10-ak minuta prvog dijela potpuno slomila otpor Vinkovčana, ali nije sve prošlo idealno. Uoči ovog dvoboja osmorici Riječana prijetio je treći žuti karton koji bi ih eliminirao iz derbija s Dinamom. Svi su to uspjeli izbjeći osim Leonarda Zute, praktički jedinog lijevog beka u momčadi, zbog čega će Kek morati pronaći neko novo rješenje za Dinamo.

Ristovski i Vešović ozlijeđeni

Još veći problem za Rijeku mogle bi predstavljati ozljede Stefana Ristovskog i Marka Vešovića, koji briljiraju na desnoj strani (Ristovski kao bek, Vešović kao krilo). Koliko se njihov izostanak vidi u igri Rijeke, najbolje je pokazao Jadranski derbi na Poljudu gdje se Rijeka jedva spasila poraza.

"Vidjet ćemo još što će biti. Ristovski je dobio bolan udarac u gležanj, za to je kriva njegova nonšalancija, ali i reprezentativne utakmice koje je odigrao", izjavio je Kek i poslao poruku Dinamu.

"Znamo tko nam dolazi sljedeće kolo, ekipa koja godinama dominira hrvatskim nogometom i to se treba poštovati. Ali, to ne znači da ih se bojimo."

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider