Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hrvatska favorit

VIDEO Norveška nije bezopasna: Kovač otkrio njihove prednosti

Za dva dana hrvatska nogometna reprezentacija imat će prvi nastup ove godine. Vatrene protiv Norveške očekuje dvoboj u kojem bi trebali potvrditi dobre nastupe u kvalifikacijama za Euro. Svi se slažu da je uloga favorita na strani Hrvatske, iako se Norvešku ne smije podcijeniti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U subotu nas očekuje dvoboj reprezentacija prilično različitog statusa u nogometnom svijetu. Vatreni su na cijeni od 201 milijuna eura i time su gotovo četiri i pol puta vrjedniji od svog sljedećeg suparnika. I službeni FIFA renking debelo je na strani Hrvatske, pa je gledano iz tog kuta, Hrvatska veliki favorit. I s time se svi slažu.

FOTO Modrić konačno trenirao, prodano oko 15 tisuća ulaznica!

"Mi igramo doma, sigurno smo favoriti, međutim na papiru je to jedno, a mi to moramo potvrditi i na terenu", izjavio je prije par dana Kovač.

No, svjestan je izbornik da poredak naše kvalifikacijske skupine odaje posve drugačiju situaciju. Hrvatska je vodeća zahvaljujući boljoj gol razlici od Italije, ali Norveška je odmah tu. Ima samo jedan bod manje, što znači da bi eventualni posrtaj u subotu prilično zakomplicirao cijelu priču. I zato Kovač uvjerava da je Norveška proučena do detalja.

''Čvrsta ekipa, mlada ekipa, željna, gladna. Vrlo dobro organizirani. Povratna trka fantastična. Na nama je da nađemo recept, da nađemo rješenje kako bi to mogli probiti."

Što se tiče postave, za očekivati je da Kovač neće previše odstupati od 11-orice koja je nadigrala Italiju u Milanu. Tako bi bez obzira na određene poteškoće protiv Norveške trebali zaigrati: Subašić - Srna, Ćorluka, Vida i Pranjić otraga, Modrić, Brozović i Rakitić u veznoj liniji, te Olić, Mandžukić i Perišić u onoj najofenzivnijoj liniji.

Osnovni problemi su nešto slabija golgeterska forma Mandžukića, te posebno Ivice Olića koji nije zabio od studenog, te činjenica da su se Modrić i Perišić tek vratili nakon dužih izbivanja.

"Mi znamo da nam ova utakmica može donijeti puno. I nadam se da ćemo u subotu kao pobjednik sići sa terena", rekao je Kovač.

A podrške ne bi trebalo nedostajati. Od 25 tisuća ulaznica prodano je nešto manje od 15 tisuća.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider