Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jedini s 'ovih prostora'

Znaju se svi sudionici Lige prvaka: Evo koga Dinamo može izvući!

Ždrijeb skupina Lige prvaka održat će se u četvrtak s početkom u 17.45 sati.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poznati su svi sudionici ovosezonske Lige prvaka, u kojoj će nastupiti i hrvatski prvak, zagrebački Dinamo, i to peti put u svojoj povijesti. Kroz playoff plasman u Ligu prvaka u srijedu su izborili: Manchester United, Bayer Leverkusen, CSKA Moskva, BATE Borisov i Astana. U utorak su to napravili Dinamo, Valencia, Šahtar, Maccabi Tel Aviv i Malmoe.

Bayer pregazio Lazio, Astana šokirala APOEL, Partizan zamalo 'okrenuo' BATE

Direktan plasman u natjecanje po skupinama izborili su Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Sevilla, Chelsea, Manchester City, Arsenal, Bayern Munchen, Wolfsburg, Borussia Moenchengladbach, Juventus, Roma, Benfica, Porto, PSG, Lyon, Zenit, PSV Eindhovem , Dynamo Kijev, Gent, Galatasaray i Olympiacos.

Ždrijeb skupina Lige prvaka održat će se u četvrtak s početkom u 17.45 sati. 32 kluba podijeljena su u četiri „šešira“ po osam klubova. Dinamo se nazali u posljednjem, četvrtom „šeširu“. Klubovi će biti razvrstani u osam skupina po četiri kluba.

UEFA je ponešto modificirala sustav natjecanja pa će nositelji biti isključivo prvaci osam najboljih liga. Tako su se u prvoj skupini našli prvaci Rusije i Nizozemske, Zenit i PSV, koji po starom sustavu ne bi bili ni blizu skupine nositelja.

To znači da Dinamo može izvući naoko ne odveć jaku skupinu, u kojoj bi, primjerice, igrao protiv PSV-a, Bayer Leverkusena i Olympiacosa. A moguća je i superjaka skupina s Barcelonom, Manchester Cityjem i Romom ili recimo Bayernom, Real Madridom i Šahtarom.

E sad, pitanje je što bi bilo bolje za Dinamo: realno slabija skupina, u kojoj bi Dinamo možda mogao osvojiti pokoji bod, a možda i ne bi, ili za gledatelje puno atraktivnija skupina, gdje bi i postignuti gol bio premija, ali bi Maksimir bio dupke pun ili barem dobrano popunjen.

Pot 1: Barcelona, Bayern München, Chelsea, Benfica, Paris, Juventus, Zenit, PSV Eindhoven.

Pot 2: Real Madrid, Atlético Madrid, FC Porto, Arsenal, Manchester United, Valencia, Bayer Leverkusen, Manchester City.

Pot 3: Shakhtar Donetsk, Sevilla, Olympique Lyonnais, Dynamo Kyiv, Olympiacos, CSKA Moskva, Galatasaray, Roma.

Pot 4: Borussia Mönchengladbach, Wolfsburg, Dinamo Zagreb, Maccabi Tel-Aviv, Gent, Malmö, Astana.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider