Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'treba puhati na hladno'

Kranjčar otkrio za čime žali, kome zahvaljuje, ali i tko nije zadovoljio

Trener Dinama Zlatko Kanjčar bio je daleko više zadovoljan nego nezadovoljan nakon sigurne 2:0 pobjede protiv imenjaka iz Gruzije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši zagrebačkog Dinama slavili su u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka protiv imenjaka iz Gruzije Tbilisija. Trener Dinama Zlatko Kranjčar bio je zadovoljan nakon pobjede 2:0, iako je ista mogla biti i uvjerljivija.

"Čestitam igračima na koncentraciji, nismo primili gol i idemo s puno samopouzdanja na uzvrat u Gruziju. Sigurno da možemo biti zadovoljni jer smo odigrali dobru utakmicu i možda možemo žaliti za još kojim golom, ali ispunili smo sve što smo htjeli: dobili smo utakmicu, nismo primili gol i bila je dobra i atraktivna utakmica", rekao je trener nakon utakmice pa posebno pohvalio publiku:

"Nismo ušli kako treba prvih 15 minuta, ali onda nam je publika dala veliki vjetar u leđa, puno im hvala na tome i krasno je igrati uz takvu podršku".

Gruzijska momčad se pokazala kao nezgodan suparnik, iako je bilo vidljivo da su ispod razine makedonskog Vardara koji je Dinamo izbacio u 2. pretkolu.

"Znali smo da su dobri, ali moram priznati da me Tbilisi iznenadio u nekim fazama igre jer su bili na visokoj razini; igrali su puno bolje nego protiv Armenaca. Otvorili su nam oči i moramo biti pravi u uzvratu ako želimo proći", kaže trener pa dodaje kako je prednost Modrih za prolaz 60-40:

"Treba "puhati na hladno". Tamo nas sigurno čeka teška utakmica", smatra iskusni strated Modrih.

Dinamo je pobjedom protiv Tbilisija upisao i četvrtu službenu pobjedu ove sezone iz isto toliko utakmica.

"Iz utakmice u utakmicu rastemo, kao momčad dobivamo konturu i igrači će si kroz utakmice dodatno dizati samopouzdanje", rekao je trener pa još jednom pohvalio ekipu:

"Možda smo se tih 15-20 minuta malo tražili, ali moram reći da je vrijeme bilo dosta teško. Nikome ne mogu zamjeriti na želji i htjenju što je prepoznala i publika i divno je kada nas tako prate. Fernandes? Zadovoljan sam htjenjem, ali mislim da nije bio učinkovit kao što je mogao biti. Posebno u završnom pasu gdje je mogao suigraču omogućiti priliku za gol. Ipak, njegova želja je puno bolja nego što je to bilo prije i s time samo itekako zadovoljan".

Sjajnu utakmicu je odigrao mladi Filip Benković, kojem je tek 19 godina i koji je iz prošlosezonskih kikseva protiv Bayerna izašao daleko jači:

"Filip je odradio utakmicu kako sam želio: sigurno, čvrsto i bez pogreške. Ponavljam, nemamo mi samo 11 igrača nego preko 20 njih koji u svakom trenutku mogu dati što se od njih očekuje", smatra Kanjčar.

Za Dinamo je sinoć debitirao Brazilac Jonas:

"Unio je disciplinu i stabilnost… Ponavljam, svaki igrač koji je tu je dio momčad i koristit ćemo njihove kvalitete".

Uzvrat Dinama i Dinama je za tjedan dana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider