Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'zaslužio je B momčad'

Kranjčar otkrio strategiju za Gruzijce, te objasnio problem oko vratara

Dinamo u utorak dočekuje imenjaka iz Gruzije u susretu 3. pretkola Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dan uoči prvog susreta trećeg pretkola nogometne Lige prvaka protiv gruzijskog Dinama, trener hrvatskog prvaka Zlatko Kranjčar najavio je novi europski izazov koji čeka 'Modre'.

"Čeka nas teška utakmica i sigurno nam neće biti lako. Međutim, vjerujem da ćemo biti pravi i pokazati dobru igru. Igramo pred našim navijačima i zna se koji su nam ciljevi i želimo pobjedu," kazao je trener zagrebačkog Dinama.

Kranjčar je naglasio kako je momčad iz Tbilisija opasna, ali ne i na nivou skopskog Vardara kojeg su 'Modri' pobijedili u 2. pretkolu.

"Imaju tradiciju, povijest, a i prvaci su. Međutim, nisu na nivou Vardara i nadam se da će igrači odgovoriti na zahtjeve koji će biti ispred njih."

Kranjčar smatra kako će gruzijski imenjak načinom igre više odgovarati 'Modrima' nego Vardar.

"Mislim da je Dinamo u stvaranju igre lakši protivnik nego Vardar jer su Makedonci bili hitri, brži i jako je teško bilo graditi igru. Vjerujem da smo tu u prednosti, ali naravno da će igrači morati odgovoriti na pravi način," dodao je strateg hrvatskog prvaka.

Kranjčar je kazao kako neće ništa mijenjati u formaciji.

"Mislim da nećemo ništa mijenjati jer vjerujem da i sa 4-2-3-1 možemo doći do željenog rezultata. Ipak, vježbamo na treningu razne opcije, moramo imati nekoliko varijanti i ovisno o utakmici, protivniku i drugim faktorima ćemo znati reagirati. Radili smo ovih dana na tome da budemo agresivniji i da protok lopte bude brži jer upravo to dvoje nije bilo na željenoj razini protiv Vardara. Idući protivnik nam dozvoljava da igramo čvrsto i agresivno tako da vjerujem da bi upravo to moglo i odlučiti," naglasio je Kranjčar.

Za kraj je trener prokomentirao situaciju i oko Ježine koji je protiv Vardara bio prvi golman, a susret s Gruzijcima čeka u B momčadi.

"Ježina je reagirao prema kapetanu Antoliću na nekorektan način i danas je u drugoj momčadi. Mislim da se treba poštivati kapetan kao i ono što se Ježini pružilo - prilika da bude prvi golman. To nije smio napraviti i za to mora snositi posljedice - zaključio je trener.

Ulaznice za utakmicu se prodaju svaki dan od 10 sati na blagajnama stadiona, a mogu se kupiti i isprintati putem portala ulaznice.hr. Cijene su 10 kuna sjever, 20 kuna istok i 30 kuna zapad dolje. Utakmica je na rasporedu u utorak u 20.45 sati na stadionu Maksimir, a uzvrat je 2. kolovoza u Tbilisiju.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider