Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vrlo aktivan rezultat

VIDEO Dalićeva družina: Klub s devet Hrvata blizu osvajanja Lige prvaka!

Uoči revanša koji se igra iduće subote Al Ain ima realne šanse osvojiti naslov kontinentalnog prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom susretu finala azijske nogometne Lige prvaka korejski Jeonbuk je pobijedio Al Ain kojeg vodi hrvatski stručnjak Zlatko Dalić, rezultatom 2:1.

Dalićev sastav je poveo u 63. minuti golom Kolumbijca Danila Morena, međutim domaćin je uspio okrenuti rezultat, a oba gola je zabio Brazilac Leonardo. Prvo je u 70. minuti izjednačio, a sedam minuta kasnije iz kaznenog udarca donio pobjedu Jeonbuku.

Uzvratni susret je 26. studenog na Hazza bin Zayed stadionu u Al Ainu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Dalić vodi Al Ain od 2014. godine, a do sada je osvojio nacionalno prvenstvo, Kup i Superkup, a u dva navrata je izabran za najboljeg trenera te zemlje. Trenirao je i saudijske klubove Al Hilal i Al Faisaly, Dinamo iz Tirane, te Varteks i Rijeku.

Al Ain - klub s devet Hrvata

Zanimljivo, u Al Ainu je uz Dalića još osam naših stručnjaka. Njegovi pomoćnici su Anel Karabeg i Borimir Perković, trener mlade ekipe je Joško Španjić, klupski liječnik je dr. Jurica Rakić, kondicijski trener je Frano Leko, a u sastavu su i trojica hrvatskih fizioterapeuta - Marin Polonio, Ivo Oršulić i Božo Šinković.

Al Ain je bio prvak Azije 2003. godine, a Jeonbuk tri godine kasnije. Najtrofejniji klub u azijskog Ligi prvaka je korejski Pohang Steelers s tri naslova prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider