Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Frcat će na sve strane

Ibra našao klub s kojim će napasti Ligu prvaka? To bi bilo pravo "ludilo"

Zlatan Ibrahimović želi nastaviti karijeru u jednom od velikih europskih klubova, a čini se da je pronašao rješenje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zlatan Ibrahimović mogao bi nastaviti karijeru u Atletico Madridu, piše talijanski Tuttosport. Možda na prvi pogled izgleda iznenađujuće, ali priča ima logike.

Atletico grozničavo traži napadača, ali veliki problem mu predstavljaju sankcije na dovođenje pojačanja do zimskog prijelaznog roka.  Madriđani će tek u siječnju moći registrirati nove igrače pa je u osvit Svjetskog prvenstva u Rusiji teško pronaći kvalitetnog igrača koji je spreman čekati pola godine kako bi upisao prve minute.

Međutim, Ibrahimović je tako i tako izvan stroja i tek u zimu će biti potpuno spreman, nakon što je u dresu Manchester United ovog ljeta pretrpio tešku ozljedu koljena.

Dakle, u tom smislu poklapaju se interesi i kluba i igrača. Problem je u tome što 35-godišnji Ibrahimović i njegov agent Mino Raiola ne odustaju od potraživanja ogromne plaće, koju je imao gdje god da je igrao, od Juventusa, Intera, Barcelone, Milana, PSG-a i naposljetku Manchester Uniteda.

Možda Ibrahimović na kraju popusti i nađe se s Atleticom na pola puta, jer u Europi ionako nema previše zainteresiranih klubova za njegove usluge, pogotovo za plaću koju traži, a njemu se navodno još ne ide u Kinu. Motiva mu očigledno još ne nedostaje. S Atleticom bi mogao napasti titulu španjolskog prvaka i Ligu prvaka koju nikada nije osvojio.

Ibrahimović je u dresu Barcelone okusio španjolsku ligi u sezoni 2009/10. U ukupno 45 utakmica za Barcu postigao je 21 gol, no zadržao se tek jednu sezonu. Ibra je morao otići s Camp Noua nakon konflikta s Pepom Guardiolom, iako ga je Barcelona platila preko 60 milijuna eura, što je do tada bio njezin najveći transfer u povijesti.

Ostaje pitanje kako bi se uklopio u igru Atletica i kako bi funkcionirao, s obzirom na svoj težak karakter, pod ravnanjem podjednako temperamentnog Diega Simeonea.Tu bi moglo biti svega.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider